Elyne De Bruycker
Elyne De Bruycker Uit 22 feb 2019

10 leerrijke uitstappen met kinderen

Het is weekend en je weet niet wat doen met je kinderen. Ze vervelen zich maar jij hebt geen zin om naar de speeltuin te gaan waar jij je dan weer zit te vervelen. Famme heeft de oplossing. Enfin, 10 oplossingen.

1. De zoo

Kinderen vinden uitstapjes naar de zoo altijd fantastisch. Ze zijn helemaal gefascineerd door alle dieren en leren elke keer weer een nieuwe diersoort kennen. Ook voor jou is dit een leuke uitstap. Het is ontspannend en bovendien niet al te duur.

2. Bokrijk

Bokrijk is een openluchtmuseum in, je raadt het al, Bokrijk. Je vindt er zo’n 120 historische gebouwen die volledig ingericht zijn naar hun tijd. Acteurs kruipen in de huid van de inwoners van een oud dorp en dompelen je onder in het dagelijks leven op het Vlaamse platteland anno 1913. Het museum bevindt zich op een prachtig domein met veel groen. Je kan hier gerust een hele dag vertoeven.

10 leerrijke uitstappen met kinderen

3. Trainworld

Trainworld is een museum over de geschiedenis van de Belgische spoorwegen in Schaarbeek. Je vindt er de erfgoedcollectie van de NMBS. Naast historische voertuigen omvat die ook een groot aantal objecten, foto’s, films, affiches, boeken, documentatie en historisch archief.

10 leerrijke uitstappen met kinderen

4. Het Atomium

Wat velen niet weten is dat het Atomium ook een Kinderbol heeft. In die bol kunnen kinderen een nacht doorbrengen met hun ouders of een begeleider. Ze kunnen genieten van het prachtige zicht over onze hoofdstad en krijgen bovendien een rondleiding door het Atomium.

10 leerrijke uitstappen met kinderen

5. Het blotevoetenpad

In de Lietenberg in Zutendaal vind je het blotevoetenpad terug. Ja, je leest het goed. Dit pad mag je helemaal op je blote voeten bewandelen. Kinderen vinden het geweldig om aarde, modder of gras tussen hun tenen te voelen. Na de wandeling kan je ook nog een bezoekje brengen aan het bijencentrum, de vlinderserre of het insectenmusuem.

10 leerrijke uitstappen met kinderen

6. Het speelgoedmuseum

Laat je kinderen kennismaken met jouw favoriete speelgoed. In het speelgoedmuseum vind je speelgoed van over de hele wereld, van vroeger en nu. Heb je er na al dat speelgoed even genoeg van? Ga dan gezellig iets drinken in de cafetaria terwijl je kinderen zich uitleven in de speelruimte met speelgoed waar ze wél aan mogen komen.

7. Het MAS

Het MAS in Antwerpen biedt talrijke activiteiten voor kinderen. Ga op speurtocht met Kapitein MASsimiliaan, doe de MASafari in de museumzalen en verzamel alle doekaarten of laat je kinderen zich uitleven in workshops met of zonder ouders. Kortom, genoeg leuke en leerrijke activiteiten!

10 leerrijke uitstappen voor kinderen

8. Het Planetarium

Is je kind in de ban van het heelal en sterrenkunde? Overweeg dan zeker een bezoekje aan het Planetarium in Brussel. In een halfronde koepel vloeien de panoramische landschappen en astronomische beelden van het hemelgewelf naadloos in elkaar over en worden de geheimen van het firmament ontsluierd.

10 leerrijke uitstappen met kinderen

9. Het Africamuseum

In het Africamuseum in Tervuren kan je duizenden voorwerpen afkomstig uit Afrika bewonderen, voornamelijk Congo. Denk aan kunstobjecten, opgezette dieren, insecten, … Genoeg om je kind uren mee te plezieren.

10 leerrijke uitstappen met kinderen

10. De Avonturenberg

De Avonturenberg in Beringen is misschien iets minder leerrijk maar wel supertof. Je kind kan er uren klimmen, klauteren, vallen en weer opstaan. Je vindt er touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels, wandelpaden, glijbanen, spelelementen en uitzichtpunten op de top van de berg. Genoeg voor een hele dag vol ravotplezier.

10 leerrijke uitstappen met kinderen

Lees ook: Zo maak je dat uitstapje naar een museum met kinderen leuker

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
10 leerrijke uitstappen met kinderen
Sluiten