Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Kids 5 feb 2018

10 mooie Engelse meisjesnamen

Eerder gaven wij je al onze 10 favoriete Engelse jongensnamen en natuurlijk mogen de mooiste Engelse meisjesnamen niet ontbreken. Dit zijn wat ons betreft de allermooiste. 

De oorsprong van de namen zijn overigens niet altijd zuiver Engels, maar komen wel vaak voor in Engeland, vandaar dat we ze wel willen vermelden.

Engelse meisjesnamen

1. Jamie

Afkomstig van James (prachtige Engelse jongensnaam, trouwens), en kan op meerdere manieren gespeld worden. Jamie is bovendien zowel een meisjes- als een jongensnaam. ‘Jamie’ is niet de meest voor de hand liggende Engelse spelling trouwens, dat zou eerder Jaimy, Jamey of Jaime zijn. Betekenis: ‘knap’ of ‘zij/hij die de hiel greep.’

2. Indy

Indy betekent ‘mooi’ of ‘schitterend’. En dat vindt toch elke mama van haar dochter?

3. Megan of Meagan

Volgens de overlevering is Megan de Welsche (als in: uit Wales) afkorting van Margaret. De betekenis van Megan is ‘parel’. En wie wil haar kindje niet vernoemen naar de beroemde verloofde van prins Harry?

4. Kate

Betekent letterlijk ‘puur’ of ‘maagdelijk’ – afkorting van Katherine. Natuurlijk denken we ook allemaal aan de Britse koningin to be, maar deze naam heeft, naast iets koninklijks, ook iets speels en stoers .

5. Charlie

We blijven nog even bij de Britse royals, want Charlie is afkomstig van het ietwat plechtige Charles. Charlie en Charlese betekenen ‘kerel’, ‘flink’ of ‘vrije man’. Maar wij vinden het ook gewoon een prachtige meisjesnaam.

6. Jill

Oorspronkelijk van Gillian, dat ‘de jeugdige’ betekent. Jill heeft datzelfde onschuldige, want dat betekent letterlijk ‘meisje’.

7. Lauren of Loren

In het Engels wordt de naam op beide manieren gespeld, maar in Vlaanderen is de eerste spelling – Lauren – eindeloos populairder. Betekenis: (gekroond met) laurierblad.

8. Olivia

De eerste die deze naam op deze manier spelde was William Shakespeare in 1602, in het stuk ‘Twelfth Night’. Men denkt dat hij Olivia van Oliver of Oliva afleidde, en dat is natuurlijk geen hele vreemde gedachte. Oliva betekent ‘olijf’ of ‘olijfboom’ in het Latijn.

9. June

In België is het niet zo gebruikelijk om je dochter naar een maand te vernoemen. April komt wel een voor, maar slechts sporadisch. Maar wij vinden de naam June prachtig. Oorspronkelijk komt de naam van de Griekse godin Iuno.

10. Joy

De betekenis van deze mooie naam laat zich gemakkelijk raden: vreugde, blijdschap. Ook mooi: Joya.

Heeft jouw dochtertje ook een prachtige Engelse naam? Laat het ons weten op Facebook.

Bron hoofdfoto: baileysblossoms

Reageer op artikel:
10 mooie Engelse meisjesnamen
Sluiten