Jill
Jill Kids 23 jan 2018

10x onze favoriete Engelse jongensnamen

Famme denkt graag mee met mama’s en papa’s to be die nog op zoek zijn naar de perfecte naam voor hun toekomstige zoon. Dit keer zochten we onze inspiratie in Engelse namen, want die kunnen echt prachtig zijn. Wij zetten onze 10 favoriete Engelse jongensnamen op een rijtje. 

Engelse jongensnamen

1. Liam

Liam bezet momenteel de eerste plaats op de ranglijst van populairste jongensnamen in Vlaanderen. Nadeel is dat er waarschijnlijk in elke klas minstens twee zitten. Oorspronkelijk komt de naam van het klassiekere William en betekent ‘beschermer’.

2. Joshua

Oorspronkelijk uit het Hebreeuws, betekenis: ‘God redt’ of ‘redding’. Kan ook afgekort worden tot Josh.

3. Vince

Een wat stoerdere versie van de Franse naam Vincent.

 4. Dylan

‘Zoon van de golven’ of ‘zeegod’: de naam Dylan heeft een prachtige betekenis. Die zou je toch aan je toekomstige zoon willen geven?

5. Morris

Van de Franse naam Maurice. Maar Morris klinkt toch vele malen cooler? En je zal er ook niet veel met dezelfde naam tegenkomen in het klasje van jullie Morris.

LEES OOK: 10x mooie jongensnamen

6. James

Niet de meest originele Engelse naam in dit rijtje, want deze naam komt vrij vaak voor in ons land. Maar het blijft toch één van onze favorieten. James verveelt nooit!

6. William

Je zoon vernoemen naar de toekomstige koning van Engeland? Hij kan het slechter treffen. William klinkt niet alleen koninklijk, maar ook stoer. Harry klinkt daarentegen iets volkser.

7. Mason

Of het misschien te maken heeft met de serie Keeping up with the Kardashians durven we niet te zeggen, maar Mason wint steeds meer aan populariteit. De betekenis is wat minder fraai: ‘steenwerker’.

8. Dean

Wil je jouw zoon zelfverzekerd de wereld in sturen? Geef hem dan de naam met de betekenis: ‘leider’.

 9. George

George Clooney, need we say more? Maar misschien leg je dan de lat wel iets te hoog voor je kleine jongen.

10. Charlie

Een ondeugende versie van het meer conservatieve Charles. Bij de naam Charlie denken wij aan een schattig, guitig jongetje met een ondeugende blik in de ogen.

 

 

 

Welke prachtige Engelse jongensnaam zijn we vergeten? Laat het ons weten!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
10x onze favoriete Engelse jongensnamen
Sluiten