Valerie
Valerie Persoonlijk 24 jun 2018

11 dingen die iedere vrouw ooit in haar eentje gedaan moet hebben

Of je nu vrolijk single door het leven gaat, of een gezin met drie kinderen moet onderhouden, het is heel goed om er af en toe in je eentje op uit te trekken. Je bent immers zoveel meer dan ‘mamaaaaa!’ of vrouw van. 

1. We beginnen laagdrempelig: ga een kopje koffie drinken

Ga langs bij je favoriete koffiehuis, bestel een heerlijke cappuccino en ga zitten. Geniet van je omgeving en je kopje koffie. Nog wat onwennig? Neem een boek of tijdschrift mee waar je je achter kan verschuilen.

2. De volgende stap: naar de bioscoop

Easy peasy want je zit in het donker, hebt een film om op te focussen en de hele bak popcorn voor jezelf. Het risico bestaat wel dat je vanaf nu nooit meer mét iemand wil gaan.

3. Naar een tentoonstelling

Of je nu in je eentje stilzwijgend door de ruimte loopt of met iemand anders, het maakt de kunst niet minder bewonderenswaardig (of meer).

4. Een lange wandeling maken door de natuur

Om even echt alleen te zijn met je gedachten. Het is waarschijnlijk overbodig te zeggen, maar toch: kies altijd een veilige route (of neem een grote hond mee).

5. Neem jezelf mee uit eten

in je eentje

Jezelf meenemen uit eten heeft tal van voordelen. En met uit eten bedoelen we niet: een bakje friet halen, maar echt in een restaurant zitten. Met een menukaart enzo.

6. Naar een feestje gaan waar je alleen de organisator kent

Het dwingt je je sociale vaardigheden af te stoffen en zorgt ervoor dat je nieuwe mensen leert kennen die je helpen weer anders naar de wereld te kijken.

7. Een driegangendiner koken

Hoe verleidelijk het ook is om sushi te bestellen of een pizza in de oven te schuiven als je een avond alleen bent, een driegangendiner bereiden met eten dat (alleen) jij lekker vindt, geeft veel voldoening en maakt dat je je eten nog meer waardeert. De afwas laat je gerust staan tot iedereen weer thuis is!

8. Cruisen met de auto

En dan heel hard meezingen met je favoriete jaren ’80-playlist. Next level: in je eentje op roadtrip. Wedden dat je je nog nooit zo vrij hebt gevoeld?

9. Alleen thuis zijn

in je eentje

Je houdt zielsveel van je partner en kinderen, maar dat ene ultieme zeldzame moment dat iedereen weg is en je je kan verwonderen over de stilte is heaven. Vergeet niet je telefoon in vliegtuigmodus te zetten.

Ja, dat is even slikken. Maar als je naar een optreden gaat van je favoriete band heb je in ieder geval al één ding gemeen met al die andere mensen die er zijn: de muziek.

11. Op café

Waarschijnlijk krimp je al in elkaar bij de gedachte alleen aan in een bar te staan, maar het kan zomaar de avond van je leven worden. En zo niet, valt het niemand in een stampvol café echt op dat je alleen bent gekomen en ben je zo weer thuis.

12. De ultieme empower-ervaring: alleen op vakantie gaan

in je eentje

We zeggen niet dat je meteen met een rugzakje naar Bolivia moet, maar niets brengt je zo terug naar jezelf als alleen op een onbekende plek zijn waar je niemand kent. Begin met een weekendje ergens in Europa om te kijken hoe het voelt. Als je er klaar voor bent, kun je altijd nog twee weken rondreizen in een exotisch oord. Je moet nu niet stante pede huis en haard te verlaten, maar zet het in ieder geval op je bucketlist. Je weet wel, voor ooit.

Reageer op artikel:
11 dingen die iedere vrouw ooit in haar eentje gedaan moet hebben
Sluiten