Jill
Jill Uit 26 jan 2018

11 kindvriendelijke plekjes op Ibiza

Heb je plannen om komende zomer met je gezin naar Ibiza af te reizen? Dan volgen hier dé tips die je niet wil missen. Met een hoop onontdekte kindvriendelijke plekjes op Ibiza waar je ook als ouder kan relaxen. 

Beachclubs

1. Babylon Beachbar on the rocks

Deze bijzondere beachclub ligt op de rotsen. Er staan ligbedjes en er is een gezellig terras om iets te drinken of te eten. Voor de ‘Babylonitos’ is er een speeltuin vol houten klimtoestellen, een loopbrug, kabelbaan en een klimmuur. Ze serveren zelfs een speciaal kindermenu. Handig om te weten: Babylon Beachbar is gebouwd aan de rand van een klif en heeft geen afrastering, dus voor kleine kinderen is het minder geschikt.

2. Het hippiegevoel van Chirincana

Deze beachbar bij Cala Martina laat je van het oude Ibiza-gevoel proeven. Je kunt hier lekker en betaalbaar eten en drinken. Overdag zwem je er in zee, ‘s avonds kijk je er naar een schitterende zonsondergang. Elke woensdag- en zondagavond is er bij Chirincana live muziek. Ook kun je elke woensdagavond tegen een kleine vergoeding aanschuiven aan de barbecue!

kindvriendelijke plekjes op Ibiza

3. De hele familie is welkom bij Tanit Nassau Beach

Dat het hele gezin bij deze strandtent welkom is, blijkt wel uit het feit dat ze bij Tanit Nassau Beach in de zomer elke dag kinderactiviteiten organiseren, (schminken, goochelshows, leuke spelletjes, workshops, kleuren, tekenen, …) Zie jij je kids ook al heerlijk spelen? (En zie je jezelf ondertussen op een strandstoel liggen met een goed boek en een cocktail?)

4. Cocktails en luchtkastelen bij Can Juame

Can Juame heeft een springkussen in de vorm van een (lucht)kasteel, maar er zijn nog meer activiteiten voor kinderen. Op het fantastische terras (op een paar meter van het strand)  kun je genieten van cocktails, chill-outmuziek, tapas én van de prachtige zonsondergang.

kindvriendelijke plekjes op Ibiza

5. El Chiringuito: Relaxen terwijl je kind speelt

Bij El Chiringuito kun je geweldig lekker eten met een mooi uitzicht en het zand tussen je tenen. Voor de kleintjes is er Little Chiringuito: een ruimte in de beachclub waar ze kunnen tekenen, schilderen, armbanden maken en genieten van het spelen met andere kinderen. Het geeft jullie wat tijd om te genieten van jullie lunch én te relaxen…

Restaurants

1. Feel good

Bij Feel good kun je zalig healthy fastfood halen. Een bijzondere zaak waar je echt even naar binnen moet gaan om het zelf te ervaren. Ook aan de kinderen is gedacht: er is een heuse kinderhoek voorzien met grote rode zitzakken en kinderboeken, spelletjes en speelgoed.

2. La Paloma Café: idyllische boomgaard

La Paloma Café is een van de meest romantische plekjes op Ibiza om te lunchen. Het ligt in een idyllische boomgaard in het centrum van St Llorenc. De keuken van La Paloma Café is simpel, maar smaakvol. Brood komt uit eigen bakkerij, salades uit eigen tuin en er wordt zoveel mogelijk met lokale producten gewerkt. Terwijl jij geniet, spelen de kinderen in de tuin.

kindvriendelijke plekjes op Ibiza
Bron: Can Lluc

3. Can Lluc: luxe familiekamers

Dit kleinschalige hotel is ideaal voor mensen die niet aan een drukke boulevard willen zitten, maar toch op een centrale plek willen verblijven. Met een huurauto kun je vanaf hotel Can Lluc het hele eiland rond touren. Jaren geleden was het nog een oude finca waar de grond zó droog was, dat er niets verbouwd kon worden. Nu is het een mooi hotel waar je helemaal tot rust komt. Ze hebben er luxe familiekamers, allemaal met een eigen terras en kleine keuken. De badkamers zijn stuk voor stuk modern en industrieel vormgegeven voor het ultieme buitengevoel. Rond het zwembad staan schitterende hemelbedden waar je de hele dag op wil liggen. Ook het restaurant van Can Lluc is een aanrader. Met attent personeel dat je tussen de gerechten door verwent met diverse amuses. En dan vergeten we nog bijna het ontbijt. Ook dat is een belevenis op zich. Kortom: genieten met een grote G bij Can Lluc.

4. Can meson’s organische groenten

Op eco boerderij Can muson vind je niet alleen verschillende dieren. Ook organiseren ze veel activiteiten voor de kinderen. Je kunt er bovendien organische groenten kopen. Een keer iets anders dan een luxe strandrestaurantje.

Nog andere leuke plekjes …

1. Las Dalias: hippiemarkt

Voor het echte Ibiza-gevoel ga je natuurlijk naar Las Dalias, de bekendste hippiemarkt van het eiland. In de zomer is er bij Las Dalias een nanny-service met creatieve workshops. Ook kunnen kinderen zich laten schminken en spelletjes spelen. Dus terwijl je partner en jij aan het shoppen zijn, laat je de kids hier met een gerust hart achter. Met wat geluk maken ze een kunstwerk voor thuis aan de muur.

kindvriendelijke plekjes op Ibiza

2. La Playa: weg van de drukte

Op de camping La Playa vieren zowel jongeren, ouderen als families vakantie. Je kunt hier heerlijk uitrusten en van de natuur genieten. Want let op: hier geen animatieteam dat de hele dag door je kinderen vermaakt en ook geen druk zwembad. Naast de camping zit het eerder besproken strandtentje Chirincana.

3. Can meson’s organische groenten

Op eco boerderij Can muson vind je niet alleen verschillende dieren. Ook organiseren ze veel activiteiten voor de kinderen. Je kunt er bovendien organische groenten kopen. Een keer iets anders dan een luxe strandrestaurantje.

Reageer op artikel:
11 kindvriendelijke plekjes op Ibiza
Sluiten