Jill
Jill Persoonlijk 5 feb 2018

13 dingen die alle mannen moeten weten over zwangere vrouwen

Ben je voor de eerste keer zwanger? Toon dit artikel dan aan je man; het zal je een hoop uitleg en discussies besparen. Dit is wat alle mannen moeten weten over zwangere vrouwen. 

1. Geef haar continu genoeg eten

Iedereen weet dat eten belangrijk is voor een zwangere vrouw. Maar waarvan mannen zich niet bewust zijn, is het belang van de timing van dat eten. Als ze zegt dat ze honger heeft, dan heeft ze honger. Punt. Geef haar onmiddellijk te eten of ze eet je gezicht op. Weet dat ‘ik heb honger’ niet betekent dat ze uitkijkt naar het diner over een uur. Het betekent dat je haar een snack moet geven voordat je naar het restaurant vertrekt. Als je dat niet doet krijg je een hangry vrouw met een humeur dat ver onder de zeespiegel duikt. Verander jezelf daarom voor negen maanden in een lopende, pratende voedselautomaat.

wat alle mannen moeten weten over zwangere vrouwen

2. Eten: wat van jou is is ook van haar, en wat van haar is daar blijf je af

Jullie zijn waarschijnlijk al een paar jaar samen, dus zijn jullie het gewoon om met elkaar te delen. Dat delen gaat nu dus niet meer op voor eten. Als je haar chocoladepuddinkje (of jouw puddinkje dat ze heeft geclaimd) durft op te eten, doet ze je iets aan. Wat precies? Wil je niet weten. Blijf gewoon van haar snackvoorraad af.

3. Je gaat aankomen

Is het je opgevallen dat de vorige puntjes allebei over eten gaan? Dat is geen toeval. Uiteindelijk krijgt iedere zwangere vrouw op een bepaald punt honger – grote honger. Goesting in van alles en nog wat: de raarste combinaties, van pizza tot Leo’s en van pompelmoes tot uiensoep. Al dan niet tezamen. Met al dat eten in huis komt manlief meestal ook enkele kilootjes aan. Op naar de fitness dus!

4. Ga niet zeggen dat ze ENORM is

Als een vrouw zwanger is, dan weet ze dat ze zal aankomen. Maar iets zeggen van die opgezwollen buik blijft toch een gevoelig onderwerp. Zelfs als je het een schattig buikje vindt. Haar reactie op zo’n opmerking? “STOP MET ZEGGEN DAT IK DIK BEN! IK WEET DAT IK DIK BEN! DAT MOET JE NIET STEEDS ZEGGEN!” Zelfs al is het normaal dat ze bijkomt, haar gewicht blijft een punt van onzekerheid.

wat alle mannen moeten weten over zwangere vrouwen

5. Mamnesia (of zwangerschapsdementie) is écht

Het klinkt als een term bedacht door de media, maar dat is het niet. Zwangerschapsdementie is écht. Het begint met kleine dingen; dat ze bijvoorbeeld haar bril zoekt terwijl die bovenop haar hoofd staat. Dat is nog wel schattig. Maar in geen tijd gebeuren er verontrustende dingen. De kelderdeur laten openstaan terwijl het vriest, waardoor je je afvraagt waar die tocht in godsnaam vandaan komt. Niet schattig.

6. Tot ziens, gevoel voor humor

Het goede nieuws is: ze krijgt een baby. Het slechte nieuws? Er was niet genoeg ruimte voor de baby én haar gevoel voor humor. Een gevatte man zorgt dus voor problemen. Vroeger vond ze je grappig, nu apprecieert ze je unieke kijk op humor plots een stuk minder.

“Helaas was er niet genoeg ruimte voor de baby én haar gevoel voor humor”

7. Zeg maar dag tegen seks

Beste mannen, jullie worden binnenkort seksueel gefrustreerd. Het eerste trimester is veruit het ergste. Dat is de periode waarin een vrouw de meeste veranderingen doormaakt en ze zich het slechtst voelt. Het enige dat ze kan doen, is proberen te voorkomen dat ze iedere ochtend moet braken. Dat jij je op dat moment niet geliefd voelt, doet er even niet toe.

wat alle mannen moeten weten over zwangere vrouwen

8. Ja, haar borsten zijn groter. Nee, je kunt er niet de hele tijd aan zitten

Het meest wrede trucje van moeder natuur? Een prachtige vrouw (meer nog: jóúw prachtige vrouw) die verboden terrein is. Een vrouw die een kind draagt is een prachtig iets: die zwangerschapsgloed waarover je steeds hoort bestaat echt. Het doet wonderen voor haar haar, nagels en … borsten. A wordt C, B wordt D en C wordt halleluja! Het enige probleem: ze zijn verboden terrein. Het voelt alsof je naar een dierenwinkel gaat waar je al die lieve puppy’s niet mag aaien. Ze zijn snoezig, je wil hen mee naar huis nemen en voor altijd houden, maar dat kan nu dus even niet.

9. Een piemel doet de baby geen pijn

Deze mythe moet dringend doorprikt worden. Een penis heeft geen effect op de baby in de buik van een vrouw. Duidelijk? Al is-ie nog zo groot, je piemel doet het kind niet schrikken en port zijn voorhoofd niet.

“Je penis gaat écht niet het voorhoofd van je kind porren”

10. Je wordt vervangen door kussens

Heb je belachelijk veel geld uitgegeven aan een matras? Met foam, waardoor je iedere avond het idee hebt dat 1000 kleine engeltjes je masseren als je in slaap valt? Hopelijk heb je evenveel uitgegeven aan een comfortabele zetel, want daarin breng je als man zeker een aantal nachten door tijdens de zwangerschap. En dat komt niet omdat je vrouw meer ruimte nodig heeft voor de baby. Het zijn de kussens. De 37 kussens – waaronder die enorme (door God gezonden) ‘zwangerschapsworst’ – zijn vitaal voor de nachtrust van een zwangere vrouw. En als ze eenmaal gaat draaien, is er een grote kans dat haar partner op de zetel eindigt.

11. Behandel haar niet alsof ze van suiker is

Veel mannen voelen zich sowieso al erg verantwoordelijk en beschermend tegenover hun vrouw. Maar als er eenmaal een baby in haar groeit, wordt dat nog tien keer zo erg. Boodschappentassen overnemen, deuren openen, geen zware objecten laten tillen en ga zo maar verder. Een man weet dat ze voor zichzelf kan zorgen, maar toch lijkt het belangrijker dan ooit om haar veilig te houden. En dat ze zo min mogelijk zware dingen tilt. En dan krijg je te horen: “IK BEN NIET VAN SUIKER, HOU EENS OP MET MIJ ALS EEN PRINSES TE BEHANDELEN!” Ach ja, als man/vriend van een zwangere vrouw ben je damned if you do and damned if you don’t.

12. Een zwangere vrouw is lui

Dit punt ligt gevoelig, want ondanks alles dragen ze wel nieuw leven in zich. Haar lichaam groeit, rekt uit en verandert voor dat kleine leven in haar buik. Om nog maar te zwijgen van de cocktail aan hormonen. Maar feit blijft: een zwangere vrouw is L-U-I. Stoppen met de afwas doen, daarna stoppen met vieze vaat in de gootsteen te zetten, koffiekopjes halfvol achterlaten en half opgeruimde etensresten. Frustrerend voor jou, maar hier kun je niks van zeggen, want … Je snapt het plaatje intussen wel.

13. Je mag niet klagen

Zelfs als ze lui is, ze niet met je naar bed wil, je niet aan haar borsten mag zitten, ze alles opeet wat ze ziet, ze zich niks kan herinneren, ze slaapt in een zee van kussens, ze je op de sofa laat slapen, jullie veel aankomen, … het maakt niet uit. Ze is zwanger. Ze draagt jouw kind. Dat betekent dat zij de joker heeft en dus al jouw klaagzangen er niet meer toe doen. Serieus, denk eens aan jouw klachten en hoe ze er waarschijnlijk op gaat reageren. Zoiets als ‘De afwas? Je klaagt over afwas? In mijn buik groeit er een mens ter grootte van een watermeloen die er uiteindelijk uit moet via een opening ter grootte van een citroen. WAT WAS HET OOK ALWEER WAAROVER JE KLAAGDE?!’

 

Reageer op artikel:
13 dingen die alle mannen moeten weten over zwangere vrouwen
Sluiten