Jill
Jill Thuis 7 feb 2018

16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is

Een grote zus hebben voelt alsof je een oudere beste vriendin hebt. Maar dan wel een vriendin die jou nooit ofte nimmer laat vallen. We zijn gek op haar! Waarom? Deze 16 redenen tonen waarom een grote zus het mooiste cadeau is.

1. Grote zus wees je de weg naar alle volwassen-dingen

Mocht je je grote zus niet gehad hebben, dan wist je nu nog niet hoe je een jongen kust of hoe je je moet kleden voor een feest. Soms misbruikte ze haar macht, zoals die ene keer toen ze je vertelde dat je ‘van de melkboer was’ … Bedankt hoor, zus!

2. Een sterke persoonlijkheid

Herinner je je nog die keren dat haar vriendinnen kwamen logeren en jij er niet bij mocht zijn? Of die keren dat jullie verstoppertje deden en zij je expres niet kwam zoeken? En hoe jij de volgende keer dat zij met je wilde spelen (en jij ook met haar) weigerde, omdat je haar een koekje van eigen deeg wilde geven. Daar heb je een hoop van geleerd.

grote zus het mooiste cadeau

3. Jullie zijn doodeerlijk tegen elkaar

‘Doe verdorie mijn schoenen uit, voordat je ze helemaal uitrekt met die olifantenpoten van jou!’ Met wie anders had je dit soort gesprekken moeten voeren? Oh, en die nieuwe jeans? Die maakt je echt wel dik. Sorry not sorry.

4. Je grote zus helpt je met je carrière

Dankzij het netwerk van je grote zus kent ze altijd wel een plekje waar je kunt solliciteren. En anders heeft ze wel een vriendin die werkt in dat ene bedrijf waar je zo graag wilt werken. Of je grote zus helpt je je sollicitatiegesprek voor te bereiden (‘Geef eens drie goede en drie slechte eigenschappen van jezelf’). Of ze weet hoe je die salarisonderhandelingen nu het best aanpakt. She’s been there en ze wil het beste voor haar zusje.

5. Ze geeft eerlijk kledingadvies

Ze laat je niet slecht gekleed de deur uitgaan. En als ze in een goede bui is, mag je zelfs even in haar kledingkast shoppen voor de bruiloft van je beste vriendin.

6. Ze maakte de weg voor je vrij

Je ouders vonden jouw overmatige drinken en je escapades in het uitgaansleven geen probleem in vergelijking met de wegloopfase van je zus. Haar wilde haren deden je ouders wennen aan een puber in huis, zodat ze getraind waren toen het jouw beurt was.

7. Op haar mag je boos worden

Bij vriendinnen is het soms de doodsteek voor jullie vriendschap, maar je zus blijft ook van je houden als je om een domme reden kwaad bent op haar.

grote zus het mooiste cadeau

8. Grote zus is de verantwoordelijke

Zij is degene die belt als jullie ouders zoveel jaar getrouwd zijn (‘Wat geven we als cadeau?’). Dat ze vroeger altijd op je moest passen, maakt dat ze zich nog steeds als een moedertje gedraagt. Ook al zijn jullie de twintig (of dertig) ruimschoots gepasseerd.

9. Je kunt altijd bij haar terecht

Gezellige borrel met collega’s bij haar in de buurt? Het maakt haar niet uit of je om twee uur ‘s nachts bij haar aanklopt. Jullie hebben even gebeld en dus heeft ze de huissleutel voor je klaargelegd. Ideaal!

10. Ze bracht je vroeger overal naartoe

Oh, wat voelde jij je cool wanneer je grote zus je wegbracht naar school.

11. Ze hield je naam hoog

‘Oh, ben jij het zusje van …?’ Hopelijk betekende dit in jouw geval dat je aanzien kreeg. Maar niet té veel, want je bent natuurlijk meer dan ‘het zusje van …’ In jouw ogen is ze de allerbeste, allerleukste, allersterkste vrouw die je kent en het is niet altijd makkelijk wanneer de lat zo hoog ligt. Jij bent op jouw beurt dan weer het allerliefste en meest getalenteerde zusje waar zij trots op is, no matter what.

12. Dubbele voorraad

Of het nu je verzameling barbies was of een extra kledingkast. Zelfs nu jullie ouder zijn, wisselen jullie nog steeds regelmatig spullen uit: boeken, speelgoed voor de kinderen, … Sharing is caring!

13. Je grote zus is je goeroe

Ze geeft je (meestal) goed advies, want ze heeft altijd het beste met je voor.

grote zus

14. Samen zeuren over familieleden

Natuurlijk kan dat ook bij je vrienden of je partner, maar niemand kent je familieleden zo goed als je zus. ‘Mama heeft weer één van haar buien. Ze bedoelt het goed, maar het is ook zo irritant!’

15. Onvoorwaardelijke steun

Stel dat de relatie met je partner gedaan is, dan weet je dat zij er altijd voor je is.

16. Ze geeft je altijd relatieadvies

Vroeger: ‘Als je ooit iets met die sukkelige vrienden van mij doet, doe ik je iets aan!’ Nu: ‘Ja joh, die van mij weigert ook de badkamer schoon te maken.’

Dus ja, het is wel duidelijk dat een grote zus het mooiste cadeau ooit is.

Lees ook: 6 redenen om een roadtrip te maken met je zus

 

Reageer op artikel:
16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is
Sluiten