Chocoladekoekjes met macadamianoten om u tegen te zeggen

Culinair

Chocolade en noten zijn altijd een goede combinatie. Verwerk ze in een koekje en je zit gegarandeerd goed. Wij geven je alvast het recept voor chocoladekoekjes met macadamianoten.

Ingrediënten

  • 125 gram macadamianoten
  • 110 gram pure chocolade
  • 100 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 75 gram havermout

Chocoladekoekjes met macadamianoten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de macadamianoten en de chocolade grof. Je kunt dit met een koksmes of hakmolen doen, maar let bij die laatste wel op dat je stukken niet te fijn worden. Je wil net dat de noten nog herkenbaar zijn en dat je stukjes chocolade in je koekje ziet zitten.
  3. Hak in een keukenmachine de havermout fijn. Meng de macadamianoten en de chocolade onder de havermout. Voeg de bloem, de boter, de suiker en het ei toe, en kneed tot een soepel deeg.
  4. Draai tien ballen van het deeg en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg plat en bak de koeken 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.