Jill
Jill Persoonlijk 29 jul 2019

Vrouw, hou van jezelf! 10 tips om zelfliefde te stimuleren

Je kunt pas volop van een ander houden als je van jezelf houdt. Zit dat nog niet helemaal snor bij jou? Hier zijn 10 manieren om je zelfliefde een boost te geven. Cause you’re worth it, hé dametje!

Meer zelfliefde creëren

  1. Leer jezelf complimenten te geven zonder dat je je daar schuldig bij voelt of jezelf als arrogant bestempelt. Als je een opdracht op je werk succesvol hebt afgewerkt of je ziet je lichaam veranderen na vele trainingssessies, dan mag je daar best trots op zijn.
  2. Zet jezelf op de eerste plaats en maak keuzes waar jij zelf gelukkig van wordt. Oók als dat betekent dat je anderen daar soms mee teleurstelt. Een ‘nee’ op die last minute uitnodiging omdat je simpelweg te moe bent om uit te gaan mag echt wel.
  3. Draag kleding waar jij je lekker in voelt. Iets kan dan wel in de mode zijn, als het niet bij je past of jij je er niet comfortabel in voelt, draag je het beter niet. Is iets niet in de mode, maar vind jij het fantastisch? Gewoon doen!
  4. Accepteer jezelf. En dan bedoelen we the good ánd the ugly. Dus ook je gekke knieën en je ongeduldige karakter. Het maakt deel uit van wie jij bent.
  5. Benader jezelf met dezelfde vriendelijkheid als dat je bij een goede vriend of vriendin zou doen. Ben je verdrietig? Troost jezelf en omarm je verdriet.
  6. Blijf niet te veel hangen in het verleden. Je hebt dan misschien fouten gemaakt en dingen gedaan waar je niet trots op bent, je kunt het verleden niet veranderen. Wat je wél kunt doen is leren van het verleden en die fouten in de toekomst vermijden. Maar sta jezelf toe om ook in het heden fouten te maken. Fouten horen bij het leven en je beperkt jezelf als je krampachtig probeert om geen fouten te maken.
  7. Volg je hart, in plaats van je verstand of het stemmetje in je hoofd dat zegt iets anders te doen (je ego). Diep vanbinnen weet je waarschijnlijk wel wat de juiste keuze is.
  8. Durf groots te dromen. Beperk jezelf niet met de gedachte dat je iets niet kan of het idee dat iets niet haalbaar is. Als je groots durft te dromen, dan liggen alle mogelijkheden open.
  9. Blijf jezelf ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
  10. Besef dat je geen goedkeuring van anderen nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. Want wat anderen ook denken of vinden: je bent helemaal goed zoals je bent!

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Vrouw, hou van jezelf! 10 tips om zelfliefde te stimuleren
Sluiten