Paulien
Paulien Culinair 18 jan 2019

Deze 2-jarige chef geeft je een bijscholing in koken

Koken kan iedereen, maar toch is er een zekere basiskennis vereist. Die heb jij waarschijnlijk al, maar deze 2-jarige chef frist je geheugen graag even op aan de hand van een kookvideo waarin hij een lekkere cake bakt.

1. Enthousiasme en zelfvertrouwen zijn essentieel

Goed begonnen is half gewonnen. Dus doe zoals Roman en pep jezelf op voor je begint te bakken. You ready?

2. Een ongelukje is snel gebeurd

Morsen kan gebeuren en troep maken is menselijk. Maar probeer wel altijd je ingrediënten in je kom te mikken, desnoods met de hulp van een mysterieuze derde hand.

3. Durf hulp vragen

Het is logisch dat je niet in alles even goed bent. Vraag dus hulp waar nodig, of zoek wat handige tips op op je favoriete culinaire website.

4. Leg je neer bij de rommel

Als je kookt, ontstaat er nu eenmaal wat chaos. Leg je er dus bij neer dat je keuken na het bakken een poetsbeurt nodig heeft. En jijzelf misschien ook.

5. Proeven proeven proeven

Het is onnoemelijk belangrijk om altijd goed te proeven van je gerecht tijdens elke stap. Hoe weet je anders of je cake meer suiker nodig heeft?

6. En nog eens proeven

Wij raden je wel aan om een aparte lepel te gebruiken, maar wie zijn wij. Roman is hier de kookexpert.

7. Respecteer je baktijd

We snappen het. Je kan die cake al ruiken. Maar wacht toch geduldig tot hij helemaal doorbakken is. Doe zoals Roman en moedig je cake aan om sneller te bakken.

8. Geduld is een schone zaak

Als je cake uit de oven komt, moet je altijd even wachten voor je hem uit de bakvorm haalt. Hou je dus nog even in. Maar ruiken mag natuurlijk al wel.

9. Hadden we al gezegd dat je moest proeven?

Duidelijk de belangrijkste les van vandaag.

10. Decoreer met zorg

Het is de laatste stap in je bakproces, dus wordt hier niet slordig. Blijf geconcentreerd. En zoals Roman hier mooi demonstreert: more is more.

11. Toch nog eens proeven voor alle zekerheid

Roman toont hier een heel belangrijk trucje aan. Je moet na elke nieuwe stap opnieuw proeven. Je cake kan heerlijk zijn, maar wat als die sterretjes en hartjes niet lekker smaken?

12. En dan genieten!

Bekijk alle kookvideos van Roman op zijn eigen YouTubekanaal Ayla Jalyn. Daar maakt hij elke woensdag een nieuwe lekkernij. Bekijk het volledige filmpje van deze cake-video hieronder.

De best betaalde YouTuber van 2018 is een kind van 7

 

 

Reageer op artikel:
Deze 2-jarige chef geeft je een bijscholing in koken
Sluiten