Salade met groene asperges en rauwe ham voor als het eens wat simpeler mag zijn

Culinair

Een maaltijdsalade met groene asperges en rauwe ham is een simpel gerecht en daarmee perfect voor een doordeweekse dag. Of voor na een zwaar feestweekend als je wil eten, maar niet twee uur wil moeten bekomen achteraf.

Ingrediënten

  • 350 gram groene asperges
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 80 gram rauwe ham
  • 1 appel
  • 75 gram sla-melange
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 20 gram bieslook

Salade met groene asperges en rauwe ham

  1. Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de groene asperges vier minuten en spoel ze af met koud water. Kook de eieren vijf à zes minuten, laat ze schrikken onder een koude kraan en pel ze voorzichtig.
  2. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in ongeveer vijftien minuten rondom bruin.
  3. Was en snijd ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in gelijke kleine stukjes. Hak de bieslook fijn.
  4. Roer de bieslook door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Meng in een grote kom de appel samen met de aardappel, sla, crème fraîche en verkruimel de geitenkaas erover.
  5. Verdeel de salade over de borden en garneer met de groene asperges, rauwe ham en een zachtgekookt eitje.
  6. Tip: deze salade is erg lekker met vers stokbrood.
Maaltijdsalade met groene asperges en rauwe ham

Met dank aan ons zusje Culy.

Meer zin in witte asperges? Kies dan voor witte asperges met burrata en dukkah.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!