Jill
Jill Thuis 24 jan 2018

25 dingen om thuis met je kinderen te doen als het regent

Heb je een vrije dag? Is het weekend en laten de weergoden je (alweer) in de steek? Dit zijn de leukste dingen om binnen te doen als het regent. Het liefst in pyjama of onesie natuurlijk. 

1. Houd een video-marathon. Weg met het toegelaten uurtje TV per dag. Een hele middag oude (lees: jouw favoriete) kinderfilms kijken is leuk.

2. Lees elkaar een boekje voor. Maak een gezellige hoekje in huis met veel kussens waar jullie uren boeken kunnen (voor)lezen.

3. Ga binnen picknicken. Alle stoelen en tafels aan de kant, dekentje op de grond, zomers muziekje erbij, lekkere hapjes en je bent klaar.

4. Herinner de vakantiepret. Neemt je kind ladingen aan glinsterende stenen, kaartjes, schelpjes en brochures mee van vakantie? Dit is het perfecte moment om die herinneringen in een album te plakken naast hun favoriete vakantiefoto’s.

doen als het regent
5. Maak een enorm kunstwerk. Plak wat rollen oud behang aan elkaar en ga aan de slag met verf. Alles is toegestaan: handen, voeten, spetteren, rollen …

6. Leer de hond trucjes. Zoek op internet een handleiding en leg je kind uit hoe het moet. Je zult zien: ze hebben uren plezier met de hond een poot leren geven.

7. Maak een toneelstuk ‘het regent, het regent’. Wie zegt dat toneeltjes opvoeren of liedjes zingen alleen voor op school is? Laat hen zelf een theater-zangvoorstelling of dansje maken.

8. Schatzoeken. Het vraagt wat voorbereiding, maar je kinderen zullen het zoeken (en vinden) van schatten in huis enorm leuk vinden. Tussendoor moeten ze opdrachtjes en spelletjes doen om de volgende aanwijzing te weten te komen.

9. Worstelen. Vriendelijk, dat wel. Hoe leuk is stoeien op papa en mama’s bed?

10. Kook samen. Laat oudere kinderen hun eigen pizza maken of bak samen koekjes in de gekste vormen. Of maak een heerlijke dessert waar je ‘s avonds van kan genieten.

11. Houd een Nintendo Wii-toernooi. Mario karten, tennissen, hardlopen, bowlen, wie zegt dat je hiervoor naar buiten moet?

12. Karaoke. Voor wie geen Wii karaoke heeft… Youtube heeft ladingen aan liedjes met songteksten.

13. Speel in de garage. Ga er rolschaatsen, met een bal spelen of touwtje springen.

14. Verstoppertje. Altijd goed.

15. Maak een sokpop. Papa’s oude sokken versieren met textielstiften, garen en plakoogjes. En er vervolgens uren mee spelen.

16. Ga je verkleden. Haal de verkleeddoos van zolder, of nog leuker: duik in mama’s kast.

doen als het regent
17. Maak een mega-Lego-project. Maak samen plan voor een enorm Lego-dorp. Hier zijn ze dagenlang zoet mee. Voorzie wel zeker een plaats waar de ‘rommel’ niet in de weg ligt. Anders ga je je de volgende dagen alleen maar ergeren.

Wist je trouwens dat Lego een verboden naam is in Zweden?

18. Neem een paraplu, trek je regenbotten aan en ga naar buiten. Even lekker een frisse neus halen en stampen in de plassen. En daarna lekker opwarmen in een stomend bad.

Lees ook: een heet bad is (bijna) net zo goed als sporten.

19. Maak een fort in de woonkamer. Laat hen creatief zijn door een fort te bouwen met kussens, dekens, dozen en wat ze nog meer vinden in huis. Bij winkels als Media Markt kan je gratis enorme dozen ophalen die ze dan kunnen beschilderen of beplakken.

20. Speelgoed opruimen.
Laat ze hun eigen spulletjes uitzoeken waar ze niks mee doen en doneer ze aan een goed doel. Dit vinden ze misschien iets minder leuk, maar is wel handig voor jou. Probeer hen daarom te overtuigen met een beloning: bijvoorbeeld een lekker dessert (zie #10) of een uurtje langer TV (zie #1).

21. Organiseer een high-tea. Hapjes maken, de tafel mooi dekken, opa en oma uitnodigen en daarna weer alles opruimen. Daar zijn ze wel een middagje mee bezig. En moeke en vake over de vloer vinden ze ook altijd leuk.

doen als het regent
22. Geef de kinderkamer een make-over. Voor wie durft: verf samen een muur. Of beter: ga met muurstickers aan de slag. Laat het bijvoorbeeld ook binnen regenen met deze stickers van Ferm Living.

23. Maak een disco. Gordijnen dicht, lampen en disco-outfit aan en samen dansen op jullie favoriete liedjes. Sla K3 vandaag even over, het mag soms ook leuk voor jou zijn.

24. Knutselen. Geef je binnenkort een etentje? Maak samen placemats, menukaart of strikjes voor aan de wijnglazen.

Lees ook: 3 coole knutselideeën.

25. Houd een kussengevecht. Verzamel alle kussens uit het hele huis voor een enorm kussengevecht. Spreek wel wat regels af voordat je begint. Een kwartiertje later is iedereen zijn energie kwijt.

Reageer op artikel:
25 dingen om thuis met je kinderen te doen als het regent
Sluiten