Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Uit 6 jul 2018

5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb

Wil je eens slapen als een Anna, Elsa of Doornroosje? Boek dan een nachtje in een echt kasteel, gewoon via Airbnb. 

Augill Castle, Cumbria, Engeland

Augill Castle staat bekend als het meest bezochte kasteel van Engeland. Het is nog relatief jong – zo’n 350 jaar -, maar heeft alles wat je van een kasteel verwacht. Denk aan torentjes en kantelen, gotische ramen, Tudor-lambrisering en hemelbedden. De tuin zou niet compleet zijn zonder de al even luxueuze tuinsuites en inpandige open haarden.

Hier een nachtje doorbrengen? Misschien toch even sparen, want een volledig verzorgd verblijf kost een kleine tienduizend dollar per nacht.

5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb

Courcelles le Roi Castle, Beaulieu sur Loire, Frankrijk

Een absolute aanrader voor liefhebbers van rust, ruimte en geschiedenis en een stuk goedkoper dan Augill Castle. Op slechts een paar uur rijden van Parijs en Lyon, in de gemeente Beaulieu sur Loire, ligt het kasteel van Courcelles le Roi.

Het charmante karakter van dit kasteel wordt extra benadrukt door de verschillende slaapzalen, waar je met maar liefst 48 mensen kunt overnachten. Ideaal voor een huwelijk in intieme sfeer. Hopelijk wil de plaatselijke prins wat tentjes op het terrein toelaten, want je wilt natuurlijk wel al je vriendinnen op je feest.

Een groot pluspunt is dat er in de directe nabijheid geen buren wonen. Hello party! Dat het kasteel beschikt over een zwembad, een fitnessruimte, diverse jacuzzi’s en verschillende bars maakt het plaatje compleet.

5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb

Abbeyglen Castle Hotel, Galway, Ireland

Ontbijt op bed, high tea en champagne. Klinkt als een droom? Niet in Ierland, althans als je een verblijf boekt in het befaamde Abbeyglen Castle Hotel. Bij aankomst word je begroet door Froda, de exotische Afrikaanse grijze papegaai. Dit is een authentiek kasteel, met alle comfort van een modern hotel. Kunnen wij mee leven!

5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb

Somerleyton Hall, Lowestoft, Engeland

In tegenstelling tot de meeste kastelen in dit overzicht is Somerleyton Hall geen doorsnee burcht met verstevigde muren, kantelen en een ophaalbrug. Somerleyton Hall is een gebouw met koninklijk allure op een landgoed van maar liefst 20 vierkante kilometer!

De omvang van het landgoed wordt overigens pas duidelijk als je ziet dat het plaats biedt aan een compleet dorp, inclusief cafés, restaurants, winkels en een meer. Goedkoop is het niet, een overnachting is mogelijk vanaf € 3207,- per nacht. En dan moet je nog budget vinden om te gaan shoppen.

5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb

Melville Castle, Midlothian, Schotland

Koningin Mary en koningin Victoria logeerden al in het Schotse Melville Castle, nu is het aan jou! Met ruim 33 kamers, allemaal voorzien van een klassieke inrichting, is de kans groot dat je een geschikte slaapkamer vindt.

Wil je je vakantie compleet maken met een dagje winkelen? Edinburgh ligt op slecht twintig minuten rijden.

5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb
Reageer op artikel:
5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb
Sluiten