Jill
Jill Persoonlijk 8 jun 2019

Geef maar toe: deze 5 gedachten gaan door je heen na de bevalling

Wanneer je baby na ongeveer negen maanden éindelijk de wereld betreedt en je je realiseert dat je de bevalling achter de rug hebt, gaan je gedachten alle kanten op. Je zit vol emoties en de kans is groot dat de volgende vijf gedachten hoe dan ook even voorbij schieten.

1. Waa-rom lijkt het nog steeds alsof ik zwanger ben?

Je had je erop voorbereid dat je een uurtje na de bevalling nog geen bikinibody zou hebben, maar dat het nog steeds lijkt alsof je buik op springen staat had je nu ook weer niet verwacht. Er is zojuist een enorme baby uit je gekomen, dus die moet toch op z’n minst íéts zijn gekrompen? No worries, het is een kwestie van geduld hebben.

2. HONGER!

Dat je tijdens de bevalling vrijwel alleen ijs en vloeistoffen kunt eten, had je je ook nog niet helemaal gerealiseerd. De kans is vrij groot dat je hangry bent als je baby eindelijk is gearriveerd. Uren hard werken met uiteindelijk vrijwel niets in je maag is niet oké. Eten, nú.

studentenjob kassa supermarkt

3. Hoe kan ik ooit nog naar het grote toilet gaan?

Plassen gaat nog net, maar een grote boodschap? Vlak na de bevalling denk je dat dat nooit meer zal lukken.

De eerste keer postpartum is shit (badum tss), daar kunnen we niet omheen, maar het valt vrijwel altijd mee. Vergeleken met het baren van een kind is een #2 écht niet zo’n big deal.

4. Dit doe ik dus nooit meer

Na de bevalling lig je nog behoorlijk te lijden, dus het is meer dan normaal dat je half huilend roept dat je het bij dit ene kind houdt. Toch is het alsof je lichaam een soort afweermechanisme heeft dat alle gruwelijke herinneringen helpt vergeten, zodat je er na een tijdje misschien toch voor een tweede wilt gaan. Kun je je op dat moment niet voorstellen, maar wacht maar af …

functie van vernix

5. Dit is geweldig

Je hoofdgedachte is natuurlijk vooral hoe geweldig dit allemaal is. Je eerste kindje krijgen is amper te verwoorden, zo mooi. Er zijn een hoop dingen die je als moeder moet doorstaan, maar na de grand finale heb je de hoofdprijs. Weten dat jij dit leven hebt gecreëerd is onbetaalbaar. Het was alles méér dan waard.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Geef maar toe: deze 5 gedachten gaan door je heen na de bevalling
Sluiten