Gina
Gina Beauty 20 mrt 2019

5 gewoontes die iedere vrouw zou moet toevoegen aan haar beauty-routine

Kinderen of niet, je eigen beauty-routine blijft een belangrijk moment van de dag. Je wil tenslotte heerlijk fris je bed in duiken en ‘s ochtends opstaan met een gezonde blos op je wangen.

1. Neem de tijd voor jezelf

Neem (gedurende de dag) een aantal momenten voor jezelf, waarop je de tijd hebt om voor je lichaam te zorgen. Dat kan in hele kleine dingen zitten, zoals een paar minuten op het toilet op het werk, om je handen even goed in te smeren met een verzachtende balsem. Dat kan ook in de avond zijn door 20 minuutjes voor jezelf te nemen zodra de kinderen in bed liggen en je rustig een gezichtsmasker kunt laten intrekken.

2. Smeer niet te veel crèmes op je huid

‘Meer’ wil niet altijd zeggen ‘beter’. Zeker niet als er allerlei stofjes aan je crèmes zijn toegevoegd die helemaal niet zo goed voor je huid blijken te zijn. Je mag er best wat geld aan uitgeven, zodat je een hele lijn van fijne (natuurlijke) producten voor jezelf kan aanschaffen. In de betere drogisterijen en bij een huidspecialist helpen ze je om de crème te zoeken die het beste aansluit bij jouw huidtype. Elke huid is anders en heeft daardoor z’n eigen behoeftes.

3. Start elke ochtend fris

Wakker worden kan een enorme struggle zijn en je wil op z’n minst fris op je werk verschijnen. Start de ochtend daarom met wat water in je gezicht en smeer je huid in met een fijne dagcrème als basis voor eventuele make-up.

4. Slaap is heilig

Een dutje wordt niet voor niks een schoonheidsslaapje genoemd, want het is echt één van de beste wondermiddeltjes om er stralend uit te zien. Rol jij nu met je ogen, omdat je als mama weinig aan slaap toekomt? Helemaal terecht. Maar we zetten deze tip er toch maar tussen voor het zeldzame moment waarop je toch even te tijd vindt om je ogen te sluiten.

5. Luister naar je lichaam

Stress is echt een boosdoener voor je lichaam. Als je veel stress ervaart, voel je je al snel vermoeid en (helaas) ziet iedereen om je heen dat ook aan je huid. Luister daarom naar je lichaam en de behoeftes die het heeft. Verwen jezelf af en toe met een ontspannende massage en let bij fijne verzorgingsproducten eens niet op de prijs.

Meer weten?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
5 gewoontes die iedere vrouw zou moet toevoegen aan haar beauty-routine
Sluiten