Omani
Omani Body & beauty 23 apr 2019

5 herkenbare situaties als je vroeg gaan slapen geweldig vindt

Laat opblijven is niets meer voor jou. Met die lieve (maar ook vermoeiende) bengels om je heen, ben je doodop ‘s avonds. Hier zijn 5 herkenbare situaties als vroeg gaan slapen hemels klinkt voor jou.

1. Na 21u afspreken: no way!

Zo laat nog afspreken? NOOIT. Je vrienden weten dat ze vierkant worden uitgelachen als ze vragen om af te spreken na negenen, al zeker op een doordeweekse dag. Ze weten goed genoeg dat je al lang met je pyjama en een lekker warm dekentje in de zetel ligt.

2. Je mist je bed altijd (vooral wanneer je er net uit bent)

Je bent nog maar nét opgestaan en je wilt alweer terug dat warme en knusse bedje in. Te veel slaap bestaat niet voor jou. Absoluut niet.

3. Laat gaan slapen betekent: ochtendhumeur

Ken je nog dat meisje uit ‘The Ring’ dat uit de televisie kruipt? Dat ben jij als je niet genoeg hebt geslapen. Jouw zinnen bestaan enkel uit wat onverstaanbaar gegrom en je collega’s kunnen er maar beter voor zorgen dat de koffie niet op is. Tenminste, als ze een scène uit die horrorfilm niet zelf mee willen maken.

4. Je rekent uit hoeveel uur je kan slapen

Voordat je gaat slapen, check je altijd nog even hoe lang je hebt om te slapen. Minder dan negen uur nachtrust is eigenlijk ondenkbaar. Het is geweldig om te beseffen dat je lang naar dromenland mag. Mocht het nu toch zo lopen dat je laat opblijft, dan is het voor iets uitzonderlijks, zoals een avondje drinken met Channing Tatum.

5. Films uitkijken lukt (bijna) nooit

Je kan echt wel genieten van een filmavondje. Maar als de film te laat begint of te lang duurt, dan ben je waarschijnlijk al snel aan het wegdommelen.

Slapen is niet enkel hemels, het is ook belangrijk. Je krijgt minder rimpels, hebt een betere weerstand en krijgt een beter humeur. Je leven is gewoon beter als je genoeg geslapen hebt. Geef maar toe, je wil eigenlijk gewoon nu al je bed in duiken.

Nog wakker genoeg voor meer?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
5 herkenbare situaties als je vroeg gaan slapen geweldig vindt
Sluiten