Jill
Jill Body & beauty 23 jan 2018

5 hygiëneregels die je niet mag vergeten na seks

Als je een euro kreeg voor elke keer dat iemand zei dat je na seks moet gaan plassen, kon je nu waarschijnlijk de hele Zara leegkopen. Toch hebben ze gelijk, die mensen. Sherry Ross, gerenommeerd Amerikaans gynaecologe en auteur van het boek She-ology, heeft nog 5 andere hygiënetips voor na jullie vrijpartij.

1. Gebruik een nat doekje zonder zeep

Sherry Ross: ‘Aan je handen zitten honderdduizenden bacteriën die het ‘klimaat’ van je vagina kunnen verstoren. Als je gaat slapen zonder je vagina schoon te maken, hebben deze bacteriën vrij spel om zich te vermenigvuldigen en is de kans op schimmelinfecties groot. Maak je alleen zorgen om de buitenkant van je schaamstreek, want aan de binnenkant regelt alles zich vanzelf. En o ja, regel nummer een: gebruik geen zeep. Alleen lauwwarm water. Vaginadouches zijn ook overbodig.’

2. Neem een bad

Na seks is een warm bad hemels. (Niet alleen dan trouwens.) Giet, naar het advies van Sherry Ross, een beetje kokosolie in het water om de vaginale zwelling en eventuele huidirritaties tegen te gaan. Dit helpt ook tegen vaginale infecties.

hygiënetips

3. Drink twee glazen water

Mensen vergeten weleens dat seks gelijk staat aan sport. Je zweet en verliest dus in korte tijd veel vocht. Als je seks hebt (en zeker wanneer je vlak voor het slapengaan seks hebt) moet je dat verloren vocht aanvullen. ’s Nachts teert je lichaam namelijk op die vochtreserves.

4. Eet probiotica

Om de goede bacteriën in je lijf (en je vagina) te versterken en te stimuleren, is het goed om producten als yoghurt, augurken, doperwtjes, en jawel, pure chocolade te eten. Vooral dat laatste lijkt ons een uitermate goede tip.

5. Trek loszittend ondergoed aan

Sherry Ross’ laatste hygiënetip is dat slapen zonder ondergoed gezond is. Draag na het vrijen dus vooral geen synthetisch of strak ondergoed. Kies liever voor een loszittend exemplaar, of pik er eentje uit de la van je man. Op die manier ga je die broeinest van bacteriën tegen.

Reageer op artikel:
5 hygiëneregels die je niet mag vergeten na seks
Sluiten