Jill dhondt
Jill dhondt Persoonlijk 19 jun 2018

5 tekenen van een sterke relatie

Als je al even in een relatie zit, vergeet je soms hoe goed je het hebt. De vlinders in je buik zijn gaan vliegen en hebben plaats gemaakt voor liefde. Maar ook voor routines, werk, kinderen, … Het gras aan de overkant kan daardoor groener lijken, maar dat wil zeker niet zeggen dat het ongezellig is geworden in je eigen tuintje.

Het kan zijn dat je in een sterke relatie zit, maar dat niet genoeg beseft omdat je je blind staart op de ander. Richt je blik daarom eens naar binnen en geef aan waarom je goed zit bij elkaar. Hier zijn alvast enkele gebaren waaraan je een sterke relatie kan herkennen.

1. Wie het kleine niet eert …

Een relatie wordt niet sterk door grote gebaren. Het zijn niet de grote feesten waar jullie samen naartoe gaan of de dure cadeau’s die je voor elkaar koopt waarop jullie je relatie bouwen. Geluk zit in de kleine dingen. Na enkele jaren zal je het niet meer van de daken schreeuwen dat je elkaar graag ziet. Liefde kom je dan vaker tegen in kleine gebaren: de vuilzak wegdragen ook al was het jouw beurt niet of een massage na een lange werkdag.

2. Let’s get physical

Goede seks is essentieel voor een goede relatie. Moet het daarom iedere keer vuurwerk zijn? Nee, dat ook niet. Het gaat om een connectie maken, een intiem moment voorzien waarin jullie samen kunnen ontspannen en genieten.

Het gaat om meer dan seks: ook aanrakingen zijn enorm belangrijk. Door elkaar eens goed vast te nemen toon je verlangen en kalmeer je elkaar. Een goede knuffel verlaagt stress, verkleint de kans op depressie en geeft je lichaam een boost.

Chandler Bing Hug GIF - Find & Share on GIPHY

3. Twinning is winning

Hoe langer relaties duren, hoe meer koppels op elkaar lijken. Ze nemen elkaars gewoontes, maniertjes en interesses over. Hoewel dat voor grappige taferelen kan zorgen, is het vooral een teken van een sterke relatie. Dat geeft je evenwel geen excuus om matching bodywarmers te gaan kopen.

Wist je trouwens dat je eerder verliefd zal worden op iemand die op dezelfde manier praat als jij? Het gaat dan vooral over waarover en de manier waarop je praat.

4. Actie-reactie

Na een tijdje zal je heel wat weten van je partner. Toch is het nodig om interesse te blijven tonen. Communicatie is cruciaal, want op die manier blijven jullie verbonden zonder dat jullie een hele dag met dezelfde dingen bezig moeten zijn. Het gaat verder dan het woord nemen: sterke koppels zullen ook aandachtig luisteren naar elkaars verhalen.

5. Samen uit, samen thuis

Het is zeker niet gezond om alles samen te doen. Elkaar genoeg vrijheid geven is key voor een sterke relatie, maar dingen samen doen evengoed. In het begin kan je geen seconde van elkaars zijde wijken, maar hoe langer je samen bent, hoe minder tijd je met elkaar doorbrengt. Wanneer je samen woont, hard werkt of kinderen krijgt, vergeet je soms tijd aan elkaar te besteden.

Koppels blijven echter sterk wanneer ze voldoende tijd vrijmaken voor qualitytime. Samen sporten, koken, reizen, …

Reageer op artikel:
5 tekenen van een sterke relatie
Sluiten