Britt
Britt Kids 1 mrt 2019

5 tips om het kappersbezoek van jouw kind gemakkelijker te maken

Een kappersbezoek met je kind kun je vergelijken met een drama-voorstelling. Nu ja, 20 minuten in een kapperstoel zitten terwijl een vreemde dame met je haar bezig is en een schaar vast heeft … Best begrijpelijk dat je dan even panikeert. Deze vijf tips maken deze uitstap al een stuk makkelijker. En ja, soms hoort daar een beetje omkoping bij.

1. Cadeaus beloven (en uiteraard geven)

Hoewel niet iedereen fan is van deze tactiek, blijkt het wel heel goed te werken. Als je belooft dat je kind een cadeautje krijgt na het kappersbezoek, vindt hij of zij het lang zo erg niet meer. Als ze moeilijk doen tijdens het knippen, herinner ze er dan aan dat ze iets leuks mogen uitzoeken in de speelgoedwinkel.

2. Ga naar een kinderkapper

Tegenwoordig zijn er genoeg kinderkappers die er speciaal op getraind zijn om het haar van kinderen te knippen. Wedden dat jouw zoon of dochter de volgende keer met veel plezier naar de kapper gaat?

3. Snoepjes werken altijd

Indien nodig: snoep. Net als met cadeaus maak je kinderen ook blij met een paar snoepjes. Wie netjes en stil in de kappersstoel blijft zitten, verdient natuurlijk een héle grote lolly.

4. Telefoon of iPad als afleiding

We zeggen echt niet dat je je kind bij het minste een smartphone als afleiding in zijn of haar handjes moet duwen. Maar bij een ‘enge’ kapper is het een fijne oplossing. Een filmpje of spelletje zorgt ongetwijfeld voor afleiding en dan is het klusje zo geklaard.

5. Knip zelf het haar

Je kunt er altijd nog voor kiezen om het haar van je kinderen zelf te knippen. Dat scheelt én geld én ze vinden het waarschijnlijk een stuk aangenamer als hun mama of papa hun haren knipt. Maar dan ben jij wel verantwoordelijk voor die nieuwe coupe.

Meer tips over angsten?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
5 tips om het kappersbezoek van jouw kind gemakkelijker te maken
Sluiten