Surinde
Surinde Body & beauty 3 mei 2019

5 tips voor een vermoeide mama die zich na een werkdag wil ontspannen

Het is algemeen geweten dat moeders een heel druk leven hebben. Naast hun huishouden, werk en voor de kinderen zorgen verdienen ze ook tijd voor zichzelf, die ze invullen met wat ze zelf willen. Daarom deze vijf tips voor moeders die toe zijn aan ontspanning.

5 tips voor moeders om te relaxen

Doorbreek je mama-routine

Er is absoluut niets mis met enkele uren vrij te willen in je dagelijkse routine, zodat je wat me-time hebt. Shoppen, uitgaan met je vrienden of gewoon een wandeling maken.

Vraag aan je partner of hij het thuisfront wil bewaken wanneer jij plannen hebt gemaakt. Zo’n ‘time-outs’ zullen je deugd doen en doorbreken je hectische leven voor een paar uur. Heb je momenteel geen partner, vraag de grootouders dan eens om te babysitten. Zij zullen ook blij zijn hun dagelijkse sleur te doorbreken met een bezoek aan hun kleinkinderen.

Neem diep adem

Heldere gedachten voorkomen dat je een boze bui uitwerkt tegen je kleine spruit of je partner. Adem elke keer dat je gestresseerd of kwaad bent diep in. Mediteer wanneer je wat vrije tijd hebt. Er zal altijd wel een moment komen waarop je peuter een drama maakt, maar als je oefent kun je heel wat irritatie bij jezelf voorkomen.

Beweeg, beweeg, beweeg

Lopen achter een van je kinderen is niet genoeg beweging. Bewegen betekent niet dat je elke dag naar de fitness moet om daar een uur staan te zweten.

Een alternatief kan een korte workout van 10 minuten bij je thuis zijn of ga eens joggen in de buurt. Je zal je hierna fit en opgewekt voelen, zodat je met veel moed aan de rest van je dag kan beginnen. Klaar met je work-out? Hou dan gewoon je jogging aan, er zijn genoeg redenen om dit te doen.

Maak tijd voor jezelf

Maak tijd voor jezelf, sta eventueel vroeger op als je echt geen andere vrije opening in je agenda hebt. Of kies ervoor om wat langer op te blijven hoewel je ogen eigenlijk dichtvallen en je lichaam je smeekt om onder de dekens te kruipen. Me-time of slaap? Die keuze is aan jou.

Jezelf verwennen kan gaan van een goeie tas koffie, een lekker lange douche tot het lezen van een boek. Wanneer je kindje aan het rusten is, neem die tijd dan volledig voor jezelf. Het zal je energie geven voor de rest van de dag.

Vind een uitlaatklep

Iedereen heeft een hobby – schilderen, schrijven, dansen, … het kan allemaal. Een belangrijk deel van het mama-zijn is ook me-time. Een uitlaatklep of nieuwe hobby is ideaal om die momenten van rust systematisch in te plannen. Een nieuwe serie, reality tv om eens doelloos voor je uit te staren of iets actiever als een cursus kleding maken, … Een zijproject van je job en je kinderen is altijd een verrijking.

Lees ook:

6 beautyhacks voor een single moeder met een drukke agenda

5 levenslessen die je kunt leren van Chrissy Teigen

5 tekenen van een sterke relatie

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

KidLoLand

Reageer op artikel:
5 tips voor een vermoeide mama die zich na een werkdag wil ontspannen
Sluiten