Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Thuis 21 mrt 2018

6 redenen waarom breien de ideale hobby is

Je oma deed het waarschijnlijk al en je moeder misschien ook nog: breien. Wist je dat breien de ideale hobby is? Om de volgende redenen.

[STAP stap=”1″]

Je hebt altijd wat te doen

Breien is vaak een project. Je bent bezig met een sjaal, vest, deken, kussenhoes, muts… Er is altijd wel een ‘dingetje’ waar je aan bezig bent. En terwijl je bezig bent, denk je alweer aan wat je erna gaat maken. Zo heb je dus altijd wel wat te doen.

[STAP stap=”2″]

Je kan het overal doen

In de auto, aan de rand van een Frans zwembad, onderweg naar kantoor in de trein, op een camping, … Als je een redelijk grote tas hebt om een bolletje wol en breipennen in te stoppen, kan je echt o-ve-ral breien.

[STAP stap=”3″]

Wat je maakt is uniek

Zelfs als je een patroon volgt, zal jouw werkje er anders uitzien dan iemand die hetzelfde patroon volgt. Zo kan je een unieke zelfgebreide sjaal voor je dochter maken.

En wanneer andere moeder dan vragen waar je die hebt gekocht … Hoé leuk is het dan om apetrots te zeggen: ‘Zelf gemaakt…’

6 redenen waarom breien de ideale hobby is

[STAP stap=”4″]

Breien is zen

De repetitieve beweging van breien ontspant. En je hoeft er niet eens erg hard over na te denken, op een gegeven moment gaat het vanzelf, net als fietsen.

[STAP stap=”5″]

Je kunt tegelijkertijd andere dingen doen

Voor je het weet heb je weer een heel lapje voor je lappendeken af, terwijl je ondertussen drie afleveringen van je favoriete serie hebt gekeken.

6 redenen waarom breien de ideale hobby is

6. Zelfgebreid: pure liefde

Een zelfgebreide sjaal of deken is toch een ontzettend tof cadeau? Je hebt er tijd en energie (en wol) ingestoken en jouw cadeau houdt iemand lekker warm.

Wist jij dat haken en breien goed is voor je gezondheid?

Reageer op artikel:
6 redenen waarom breien de ideale hobby is
Sluiten