Jill
Jill Persoonlijk 20 jun 2019

6 slaapkamerregels voor koppels om je relatie goed te houden

Met kinderen in huis is de slaapkamer en het kwartiertje voor jullie gaan slapen vaak de enige kans om even alleen te zijn met je partner. Benut dat moment dan ook optimaal door deze slaapkamerregels toe te passen.

Ga niet met ruzie slapen

Of je nu net een discussie inclusief schreeuw-de-longen-uit-je-lijf-argumenten hebt gehad of er gewoonweg een onaangename sfeer hangt omdat je ergens mee zit: spreek je partner erover aan en praat het uit.

Waar je dat doet maakt in principe niet zoveel uit. Het kan aan de keukentafel, op de sofa, onder de douche of tijdens een korte avondwandeling. Whatever you feel like. Zolang je alle negativiteit maar buiten de slaapkamer houdt.

Lig je eenmaal in bed? Probeer dan ook geen zware onderwerpen meer aan te snijden. Waarschijnlijk zijn jullie allebei moe en hebben jullie op dat moment weinig geduld over.

Ga samen slapen (als dat kan)

Vaak zie je dat koppels op verschillende tijden naar bed gaan. Terwijl de een beneden nog een film uitkijkt ligt de ander al lang in dromenland. Dat is helemaal niet gek, want de kans dat je precies op hetzelfde uur moet opstaan is klein. Logisch dus dat je ook op een ander moment gaat slapen.

Maar of het ook het beste voor je relatie is? Niet echt. Dat laatste kwartiertje samen dommelen, knuffelen en babbelen kan jullie echt dichter bij elkaar brengen na een drukke dag vol chaos. Probeer daarom regelmatig samen je tanden te poetsen en samen onder de wol te kruipen.

Geen telefoons in bed

De kwaal van het decennium: een smartphone-verslaving. Die wil je liever uit je bed houden, toch? Weer daarom smartphones, tablets en andere technologie uit je bed.

Bekijk het zo: alle tijd die jij of je partner in jullie telefoon stoppen hadden jullie ook kunnen besteden aan een fijne knuffelsessie of een goed gesprek. Gebruik je je smartphone als wekker? Zet dan alvast een ouderwetse wekker op je kerstlijst zodat dat geen excuus meer is.

Wil je helemaal van je smartphone-verslaving af geraken? Dan kunnen deze apps je helpen.

Praat, praat, praat

Een slaapkamer dient uiteraard in de eerste plaats om te slapen en daarna om wat sexy time te hebben. Maar het is ook een plek waar jullie rustig samen zijn en daardoor de ideale plek om met elkaar te praten.

Praat daarom nog enkele minuten met elkaar voordat jullie je lepeltje-lepeltje, poep-tegen-poep of beiden als een zeester draaien. Daarbij is het wel belangrijk dat je gesprek makkelijk is en niet gaat over iets dat storend of stressvol is.

Houd kinderen buiten de slaapkamer

Het is 2 uur ‘s nachts en plots gaat jullie deur stilletjes open en komt er een kleine mini-me binnengewaggeld, inclusief knuffel. Dan is het heel verleidelijk om te zeggen ‘kom maar bij ons liggen’, zeker als je kleintje een nachtmerrie heeft gehad.

Maar denk daar toch twee keer over na. Je slaapkamer is nu eenmaal een heiligdom voor jullie twee alleen, want ieder koppel heeft privacy en grenzen nodig.

Zeg ‘ik hou van je’

Net zoals je iedere avond het best even enkele minuten praat en qualitytime doorbrengt zonder dat smartphones jullie onderbreken, kun je ook het best iedere avond laten weten dat je je partner apprecieert.

Ook op dagen dat het minder leuk was eindig je je dag daarom het best met ‘ik hou van jou’, want als puntje bij paaltje komt dan houd je toch nog steeds van je partner? Precies. Dan mag dat gezegd worden ook.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
6 slaapkamerregels voor koppels om je relatie goed te houden
Sluiten