6 tips om gezond te leven (zonder op je eten te letten)

Body & beauty

Als je aan gezond leven denkt, denk je vaak ook aan gezond eten. Maar dat is niet het enige dat telt. Naast gezond eten kan je nog meer doen om je gezondheid op te krikken. Hierbij 6 tips om gezond te leven, die niets met eten te maken hebben.

1. Voldoende slapen

Voldoende en vooral goed slapen is een van de meest belangrijke dingen voor je gezondheid. De kwaliteit van je slaap is nu eenmaal enorm belangrijk. Je weet vast dat 7 à 8 uur het gewenste aantal uren is, maar als deze uren onderbroken worden, heb je een probleem. Er zijn apps die jou kunnen vertellen hoe ‘goed’ je slaapt. De app volgt jouw slaapritme en dat kan als een goede slaapindicatie dienen.

2. Vermijd stress

Als je voortdurend stress ervaart is dat niet goed voor je gezondheid. Oké, dat is een open deur die we intrappen. Maar wist je dat stress een direct effect op je bijnieren heeft? Die produceren meer cortisol bij stress wat leidt tot heel wat nadelen: belemmering van de spijsvertering, vetopslag zoals extra buikvet en een minder goed werkende leverfunctie. Laat dat bad met badschuim al maar vollopen.

3. Meer bewegen

Bewegen is een goede manier om stress tegen te gaan. Kies daarom voor een sport waar jij je gemakkelijk bij voelt. Van ontspannende yoga tot intensief hardlopen: kies iets wat je echt kan en wil volhouden.

4. Stel doelen in je leven

Het leven is te kort om er niet bij stil te staan. Uiteraard heb je bepaalde verantwoordelijkheden, maar toch mag je je eigen geluk en gezondheid niet vergeten. Herinner jezelf aan de dingen waar je blij van wordt en streef die na. Stel doelen in je leven en werk hiernaar toe. Van een nieuw instrument leren bespelen tot de woonkamer en keuken opnieuw behangen.

5. Zweten is een must

Zweten door te sporten of te ontspannen in de sauna is erg goed om jezelf te verlossen van schadelijke stoffen. Daardoor voel je je in een mum van tijd beter en kun je met een schone lei de rest van de dag tegemoet.

6. Liefde en vriendschap is…

Je staat er misschien niet bij stil, maar eenzaamheid heeft ook een nadelige werking op je gezondheid. Omring jezelf daarom met mensen die je liefhebt, waarmee je interesses deelt en mee kunt lachen. Sta er maar eens bij stil hoeveel energie je haalt uit een leuk avondje met vrienden of familie.

Meer tips om gezond te leven?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!