Britt
Britt Kids 7 mrt 2019

7 binnenspelletjes voor wanneer buitenspelen geen optie is

Je probeert uiteraard je kind zo veel mogelijk buiten te laten spelen, maar soms steekt het weer daar een stokje voor. Regent het pijpenstelen? Lijkt het maar niet op te houden met bliksemen? Hier zijn zeven binnenspelletjes om de verveling tegen te gaan.

1. Bouw een fort

Een kind heeft niet veel nodig om zijn fantasie in werking te laten treden. Met een beetje improvisatie en enkele kussens, dekens en stoelen maak je al snel een gezellig (of stoer) fort. Nu nog kiezen: samen lezen en snoepen of denkbeeldig aangevallen worden in dat fort?

2. Tekenen op z’n grootst

Waarom op een A4-papier tekenen als het ook in het groot kan? Zoek een groot vel papier (overgebleven behangpapier bijvoorbeeld) of plak enkele kleinere bladen aan elkaar om een groter tekenoppervlak te krijgen. Laat je kind experimenteren met glitter, stiften en verf (en alles wat je maar kan vinden) om een zo creatief mogelijke tekening te maken.

binnenspelletjes

3. Memory (met schoenen)

Heb jij ook een uitpuilende schoenenkast? Gebruik je schoenen dan om een memoryspel te maken voor je kind. Maak rijen en kolommen met enkele schoenparen en leg over elke schoen een doekje. Zo heeft je kind uren spelplezier (en voel jij je iets minder schuldig over je schoenen).

4. Opruimspeurtocht

Slingert er in huis nog te veel speelgoed of kledij rond van je kind? Laat je kleine kapoen dan zijn of haar eigen spulletjes opruimen. Doe dit in de vorm van een speurtocht aan de hand van opdrachten die jij geeft (zoals: zoek een barbiepop, een blauwe broek, vier legoblokjes, …). Geef je kind een zakje mee om alles bij elkaar te sprokkelen.

binnenspelletjes

5. Slapende leeuwen

Het spelletje ‘slapende leeuwen’ is vooral leuk als er meerdere kinderen in huis zijn, zoals tijdens een feestje of wanneer vriendjes komen spelen. De spelregel is heel simpel: niet bewegen of lachen.

Zeg tegen de kinderen dat ze op de vloer moeten gaan liggen, omdat ze slapende leeuwen zijn die veel nachtrust nodig hebben. Eén kind (of jijzelf) is een wakkere leeuw. Zijn of haar taak is om de slapende leeuwen te doen bewegen of lachen. Beweegt of lacht er iemand? Dan helpt die de wakkere leeuw(en). Opgelet: aanraken of kietelen mag niet!

6. Sokrock

Moeten de gewassen sokken nog gesorteerd worden? Laat je kind dan telkens de paren bij elkaar zoeken. Zet ondertussen jullie lievelingsliedjes op en zing uit volle borst mee (ook als het vals klinkt).

sokken sorteren

7. Spijkerfles

Het doel van dit spel is eenvoudig: krijg de spijker in de fles. Bind een koortje rond de heupen van iedereen die mee wil doen. Aan het einde van het koord (ter hoogte van de bovenbenen) bengelt er een spijker. Degene die als eerste de spijker in de fles (die op de grond staat) kan laten zakken, is de winnaar. Squatten maar!

Meer weten over binnenspelletjes?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
7 binnenspelletjes voor wanneer buitenspelen geen optie is
Sluiten