Jill
Jill Thuis 9 aug 2019

7 leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

Boekenwurmpje in huis, maar geen idee welk boek je nu weer moet kopen of lenen in de bieb? Hier zijn 7 leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar.

Leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

‘Meneer Miniscuul en de walvis’ door Julian Tuwin

leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

Meneer Minuscuul is een ondernemende ontdekkingsreiziger die zo klein is als een koffieboon.Hij wil verschrikkelijk graag eens een walvis zien, zo’n echte oceaanreus!Maandenlang zwalkt hij over de oceaan in zijn zelfgebouwde scheepje, maar het kolossale dier vertoont zich niet.Tot meneer Minuscuul op een dag een onbewoond eiland bespeurt.

Prijs: €15,95

‘Het hondje dat Nino niet had’ door Edward Van de Vendel

leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

Nino heeft een hondje. Alleen Nino kan het hondje zien. Andere mensen zouden al snel zeggen dat er van die hele hond geen sprake is. Maar Nino weet wel beter. Het hondje begrijpt alles waar Nino mee zit, en het durft alles wat Nino (nog) niet durft. Een tophond, is het. Maar dan komt er een echt hondje. Eentje dat iedereen gewoon kan zien.

Prijs: €16,50

‘Het muizenhuis: Sam en Julia’ door Karina Schaapman

leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

Sam en Julia zijn de allerbeste muizenvriendjes. Elke dag gaan ze op ontdekkingstocht in het muizenhuis. Ze helpen de voddenboer, doen veel te veel wasmiddel in de wasmachine, verbergen hun geheime kistje en worden ziek.

Prijs: € 17,99

‘Vos & Goudvis’ door Nils Pieters

leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

Vos neemt Goudvis mee en toont hem de hele wereld. Ze rijden met de motor Route 66 af, staan op het dak van de wereld, drinken limonade op de maan, trekken door het oerwoud … Als Goudvis alles heeft gezien, kan Vos zijn vriend eindelijk loslaten. Een vertederend prentenboek (bijna) zonder tekst.

Prijs: €14,95

‘Buurman vangt een vis’ door Koen Van Biesen

leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

Gekke buurman toch! Hij fietst de stad uit, om rustig te gaan vissen. Nu ja… rustig? Buurman raast door de stad en let niet goed op. En dus vist hij onderweg allerlei dingen op. Een skateboard van een tiener, een paraplu van een deftige dame…

Prijs: €17,50

‘Voor papa’ door Daan Remmerts De Vries en Marije Tolman

leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

Wat doen papa’s eigenlijk overdag, als hun kinderen op de peuterspeelzaal zijn, of op school? De kleine Lynn weet dat wel: haar papa is natuurlijk bezig de wereld te redden! Maar ook al is hij nog zo ver op reis, papa is ‘s middags weer keurig op tijd om Lynn op te halen uit de klas. En om haar te vertellen over zijn drukke dag.

Prijs: €14,95

‘Overal en ergens’ door Pimm van Hest

leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar

De mama van Yolanda is overleden. Yolanda blijft verdrietig achter. Mama had gezegd dat Yolanda haar zal vinden als ze goed zoekt. Maar ze ziet mama nergens. Dan besluit Yolanda op zoek te gaan.

Prijs: €14,95

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 leuke boeken voor kinderen vanaf 5 jaar
Sluiten