Jill
Jill Thuis 26 aug 2019

7 leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

Boekenwurmpje in huis, maar geen idee welk boek je nu weer moet kopen of lenen in de bieb? Hier zijn 7 leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar.

Leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

Meneer Blobvis zkt een liefje

Auteur: Kim Crabeels

leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

De blobvis leeft op de bodem van de diepe oceaan. Hij werd onlangs nog verkozen als lelijkste dier ter wereld. Maar helaas, de blobvis is met uitsterven bedreigd. Hij moet dringend op zoek naar een partner, zodat hij samen met haar voor nakomelingen kan zorgen. Bij zijn zoektocht naar mevrouw blobvis, krijgt hij hulp van een datingbureau.

€15,99

Armstrong: de avontuurlijke reis van een muis naar de maan

Auteur: Torben Kuhlmann

leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

Amerika, 1954. Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: ”Ik word de eerste muis op de maan!”

€19,95

De kleine waaromwolf

Auteur: Sylvia Englert

leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

Finn gaat graag naar school, maar de wandeling ernaartoe is zo reuzesaai. Dat verandert echter wanneer Finn een kleine wolf leert kennen die elke dag met hem meeloopt en hem bestookt met de gekste vragen. Het blijkt een kleine waaromwolf!

€13,50

Boom-Boom: over vreemden en vrienden

Auteur: Dimitri Leue

leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

De eekhoorns van Eikrijk denken dat hun boom de enige boom is. Ze hebben eikels en twijgjes in overvloed en een prachtig zicht op een lege vlakte. Op een dag vliegt er een duif met een vreemd takje voorbij. Is er nog een andere boom? En zijn er dan ook andere eekhoorns? Tamia en Soeslik gaan op onderzoek uit.

€17,99

Een olifant op de stoep

Auteur: Sylvia Bishops

leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

Tot ze acht was, woonde Jet bij haar oom. Toen vertrok die op wereldreis, en bleef Jet alleen achter in het huis. Dat ging goed: Jet is een flinke meid die van aanpakken weet. Maar op de ochtend van haar tiende verjaardag staat er plots een olifant op haar stoep.

€16,99

De jongen die Picasso beet

Auteur: Anthony Penrose

leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

Toen de schrijver nog klein was, waren zijn ouders bevriend met Picasso. Dat is een beroemde kunstenaar uit Spanje, die schilderijen, beelden en bijzondere voorwerpen maakte. In dit boek vertelt Tony vooral over zijn vriendschap met de beroemde schilder. En over waarom hij hem gebeten heeft.

€13,95

Dolfje weerwolfje

Auteur: Paul van Loon

leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar

Wanneer Dolfje zeven jaar wordt, gebeurt er iets ongelooflijks. Hij verandert ‘s nachts in een weerwolf. Zijn geheim wordt snel ontdekt door zijn stiefbroer Timmy. Die wil hem wel helpen om alles verborgen te houden. Maar dat is moeilijker dan verwacht.

€14,99

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 leuke boeken voor kinderen vanaf 7 jaar
Sluiten