Jutta Buytaert
Jutta Buytaert Thuis 25 aug 2018

7 leuke ideeën voor de kinderkamer waar ieder kind blij van wordt

Wanneer je de kinderkamer (opnieuw) gaat inrichten kun je je fantasie de vrije loop laten. Het motto? Hoe meer kleur, hoe meer vreugd. En geef toe: dat is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor jou. 

Leuk hoor, zo’n kamer waar alles mag en kan, maar waar begin je? Om je op weg te helpen, geven we je zeven ideeën voor de kinderkamer waar je kind (en jij) alleen maar blij van wordt!

1. Leeshoekje

ideeën kinderkamer
Bron: Föräldrar & Barn

Kinderen zijn gek op ontdekken en leren, zeker in hun kleuterjaren. Dat wil je als ouder natuurlijk alleen maar stimuleren en daarom is het niet alleen slim, maar ook leuk om daar iets mee te doen in de kinderkamer.

Zorg dat er niet alleen plek is om kinderboeken neer te zetten, maar ook een fijne plek waar je kind de boeken kan lezen. Maak bijvoorbeeld een knus leeshoekje met plaids en kussens op de grond of zet een grote zitzak neer.

2. Een permanent kamp

ideeën kinderkamer
Bron: Style Files

Je herinnert je misschien nog wel hoe heerlijk het vroeger was om kampen te bouwen. De mooiste creaties maakte je met de grote dekens van je ouders en eetkamerstoelen, die als tentstokken dienden.

Het liefst bleef je zo lang mogelijk in die eigen hut, maar helaas moest de tent aan het eind van de middag altijd weer afgebroken worden. Hoe tof zou het zijn als je kind zo’n tent permanent heeft! En dat kan nog stijlvol ook.

3. Een wereldkaart

ideeën kinderkamer
Bron: Quirk Design

Ideaal voor de kleine avonturiers die willen ontdekken. Kies voor een standaard wereldkaart, maar wel in groot formaat. Dat verveelt minder snel dan een kinderlijke kaart, wat ideaal is als je wilt dat de kamer met je kind mee groeit.

Wil je een speelsere landkaart? Bevestig de landkaart dan aan een magneetbord en maak dieren van (geplastificeerd) papier of karton met magneetjes erachter. Zo kunnen de kinderen met de dieren spelen en de zebra’s bijvoorbeeld in de woestijn plaatsen.

4. Hang- of schommelstoel

ideeën kinderkamer
Bron: Design Mom

Een bureau is handig voor schoolwerk, maar een schoolboek achter een bureau lezen is voor de meeste kinderen niet heel aantrekkelijk. Maak daarom een apart plekje waar je kind toch goed kan leren, zoals een hang- of schommelstoel. Dat maakt leren een stuk aantrekkelijk dan achter een bureau, terwijl het op die leeftijd vaak prima voldoet als ‘studeerplek’.

5. Muurschildering

Bron: Petit Vintage Interiors

Op zoek naar een leuk printje op de muur, maar vind jij of je kind een standaard behang niet mooi? Maak een muurschildering! Zoek samen iets wat past bij de sfeer van de kamer. Zorg dat de schildering redelijk neutraal blijft zodat het lang leuk blijft, maar laat je kind vooral ook mee beslissen.

Wispelturig en vaak toe aan een nieuwe tekening? Verf de muur dan met krijtbordverf, zodat je kind zelf los kan gaan op de muur. Krijtbordverf hoeft trouwens niet per se zwart te zijn; er zijn ook genoeg andere kleuren die nog veel beter bij de kinderkamer passen.

6. Slimme Opbergruimte

ideeën kinderkamer
Bron: I heart nap time

Wel zo fijn als die fantastische kinderkamer er leuk uit blijft zien en niet standaard vol rommel ligt. Daar heb je dus slimme opbergruimte voor nodig. Maar dat is ngo steeds geen garantie dat ze ook zelf hun rotzooi opruimen.

Maak opruimen leuk en toegankelijk met leuke opbergers. Zorg er daarnaast voor dat de kinderen erbij kunnen, want dat maakt opruimen een stuk makkelijker.

7. Een galerij in de kinderkamer

ideeën kinderkamer
Bron: Brooke Holm

Wij worden zelf altijd al heel gelukkig van kindertekeningen, maar die zijn natuurlijk ook heel leuk om de muren in de kinderkamer mee op te vrolijken! Zo kunnen ze laten zien waar ze trots op zijn en belanden de mooiste tekeningen niet meteen in een doos of plakboek.

Ook leuk: deze vijftien gratis posters om in de kinderkamer te hangen.

Roomed

Reageer op artikel:
7 leuke ideeën voor de kinderkamer waar ieder kind blij van wordt
Sluiten