Paulien
Paulien Culinair 8 nov 2018

7 soeprecepten die je door je herfstdip helpen

De herfst is al een paar weken in het land en daarmee ook het beruchte griepseizoen. Hebben jij of je kleine spruit al last van de temperatuurschommelingen? Dan zijn deze soepen een ideale remedie. Lekker opwarmen met een kopje soep en een stevige dosis vitamientjes om dat vieze griepvirus te bestrijden. 

1. Aardappel-preisoep met spekjes

Heerlijk romig door de aardappelen, en hartig door de prei en spekjes. Deze soep is perfect voor die koudere dagen. Welkom herfst en bye-bye griep. Het recept vind je hier.

2. Pompoensoep

Is er één (soep)recept dat je meer aan de herfst doet denken? Elk jaar opnieuw begin je vol enthousiasme in een pompoen te kerven, tot je doorhebt dat Jack-o’-Lantern er dit jaar weer niet inzit en je dan maar met het vruchtvlees aan de slag gaat. Een halloweenklassieker voor jong en oud. Het recept vind je hier.

 

3. Preisoep met venkel, appel en walnoten

In deze soep gaan drie flinke preien, een venkelknol en een appel, dus dan kom je al snel aan je dagelijkse portie groenten en vitaminen, aka je beste vrienden als je ziek bent. Het recept vind je hier.

 

4. Kippensoep met balletjes

Er is maar één soep die elk kwaaltje (tijdelijk) verhelpt. Kippensoep is voedsel voor je ziel, of je nu ziek bent of niet. Het recept vind je hier.

 

5. Supersnelle tomatensoep

De favoriet van elk kind en het maken kost bijna geen tijd! Het recept is zo simpel dat zelfs de meest klunzige papa het kan maken. Dit recept is zonder balletjes, maar die knal je er gewoon naar believen bij uiteraard. (Wij eten vooral balletjes met soep, maar wie zijn wij?)

 

6. Tomaten-paprikasoep

Deze heerlijke soep is sowieso een hit bij je kinderen. Hartig én zoet tegelijk. We worden al bijna beter als we er nog maar naar kijken. Het recept vind je hier.

 

7. Italiaanse minestronesoep

Misschien niet je eerste keuze, maar wel een slimme: minestrone bevat lekker veel groenten die je er in een mum van tijd weer bovenop helpen. En door pasta toe te voegen heb je je hele maaltijd binnen en hoef je voor de rest van de dag niet meer te koken.

 

Weten waarom we ons allemaal plots zo beroerd voelen? Lees het hier.

 

bron: NSMBL 

Reageer op artikel:
7 soeprecepten die je door je herfstdip helpen
Sluiten