Paulien
Paulien Thuis 25 nov 2018

8 apps die elke kersverse mama goed kan gebruiken

Na de geboorte van je kleine spruit, had je er waarschijnlijk meteen een nieuwe beste vriend bij: Google. Maar behalve de online vraagbaak, zijn er ook talloze apps die niet op je telefoon mogen ontbreken als mama. Een greep uit de collectie in de app store.

Je hebt zonder twijfel al een overdaad aan informatie en een berg tante’s en vriendinnen die je zeggen wat wel en niet mag. Dus wij helpen je graag op weg en selecteerden de ideale apps waar je écht iets aan hebt. Moest je het toch even niet meer weten.

EHBO Rode Kruis

Een ongelukje is snel gebeurd. Daar moet je natuurlijk niet te veel aan denken, maar op een crisismomentje zal je heel blij zijn als deze app je rustig vertelt wat je moet doen. EHBO-app van het Rode Kruis is een enorm handig hulpmiddeltje. Een brandwond, een vreemde uitslag of heeft je baby iets in zijn mond gestoken? Bekijk even op de app wat je best doet. Bij grote zorgen bel je natuurlijk best de echte eerste hulp, die staan binnen deze app ook op je speed dial!

Tip: volg zelf een EHBO-cursus voor baby’s en kinderen.

App Store

Play Store

White Noise Baby

Als slaapliedjes en het vierde rondje in de kinderwagen niet meer helpen, dan kan je eens proberen je baby te sussen met white noise. White noise is een zacht geruis dat constant aanstaat. Het gezoem neutraliseert achtergrondgeluid, zodat jouw baby alleen nog het eentonige geluid hoort. Dat heeft een geruststellend effect want het doet je kleintje denken aan zijn tijd in de baarmoeder. Dus valt-ie zo in slaap.

In de White Noise Baby app vind je heel veel van dit soort geluiden: air-conditioning, een beekje, een trein. Je kan de tijd ook instellen en je kan ook instellen dat de app zichzelf activeert als hij gehuil detecteert.

App Store

Play Store

YourAppic

Een babyboekje met foto’s, verhaaltjes en informatie over je kleine spruit is natuurlijk leuk voor later. Maar dan moet je natuurlijk de tijd vinden om elke dag in de weer te zijn met pen, papier en stift. YourAppic is een digitaal babyboekje waarin je alles kan bijhouden. Van foto’s en audiofragmenten tot de belangrijkste momenten die je baby beleeft in z’n eerste maanden. YourAppic is helemaal gratis en je krijgt toegang tot de app en twee inspirerende opdrachten per week.

App Store

Play Store

My Medela

Geef je borstvoeding of ben je van plan dat te geven? Dan weet je (of dan zul je dat merken) dat dit niet alleen lichamelijke energie kost, maar dat je ook goed moet timen en plannen. Een beetje hulp is dan geen overbodige luxe.

De huisarts is natuurlijk niet 24 op 24 beschikbaar, dus kan je ook My Medela raadplegen. Met deze app krijg je niet alleen tips maar kan je ook de activiteiten van je baby bijhouden en 24 uur per dag een borstvoedingsdeskundige om advies vragen. Belangrijk om te weten, niet elke gsm kan deze app installeren omdat hij vrij veel opslagruimte vereist.

App Store

Play Store

Dormi – Baby monitor

De babyfoon blijft een handig apparaatje, maar anno 2018 kan je het ook gewoon met die handige smartphones. Alle functies die je hebt bij een gewone huis-, tuin- en keukenbabyfoon vind je ook terug in Dormi.

Het werkt op afstand en je kan heel makkelijk verbinding maken met WiFi of je mobiele data. Je partner kan de app ook installeren, zodat hij een oogje in het zeil kan houden als jij ein-de-lijk even kan douchen.

Play Store

Dunstan Babytaal

Heb je toch nog wat tijd over en wil je graag een nieuwe taal leren? Probeer dan eens deze app die je perfect Babysch leert praten. Hij helpt je huiltjes en de bijpassende grimassen herkennen zodat jij eindelijk weet waarom je baby nu weer huilt.

Zie het als een klein duwtje in de goede richting als je weer eens met je handen in je ongewassen haar zit. Deze app is jammer genoeg niet gratis, voor Android betaal je €2,99 en voor Apple gebruikers kost hij €4,49.

App Store

Play Store

Kinedu

Deze app is ontwikkeld om jouw kleintje al vanaf de eerste dag uit te dagen. Je kan kiezen uit meer dan 1000 verschillende opdrachten om samen uit te voeren en al deze opdrachten zijn er om je baby te helpen in zijn of haar ontwikkeling.

De app biedt ook tal van mogelijkheden om allerlei informatie over je kleintje bij te houden. De app downloaden met de basismogelijkheden kost je niets maar als je meer opdrachten wilt, betaal je een abonnementskost.

App Store

Aimee’s Babies Baby Massages

Wat hebben baby’s en kersverse mama’s gemeen? Ze houden wel van een goede massage zo nu en dan. Maar hoe doe je dat nu precies bij je baby? Met de Aimee’s Babies Baby Massage app krijg je handige tips en tricks en leer je hoe je van jouw onrustige baby een vrolijke lieverd maakt. Stap voor stap word jij een pro in het geven van babymassages.

App Store

Reageer op artikel:
8 apps die elke kersverse mama goed kan gebruiken
Sluiten