8 leuke en onverwachte feiten over wijn die je nog niet wist

Culinair

Wijn is een alcoholische versnapering gemaakt van druiven, we all know that. Je kan ervan genieten, er dronken van worden en het cadeau geven. Dit zijn 8 feiten over wijn die jij nog niet wist.

1. Elke wijn is vegan: niet dus!

Dit had je misschien niet verwacht, maar niet elke wijn is veganistisch. Soms wordt er immers gelatine aan toegevoegd en dát is een dierlijk product.

2. Er bestaat een KitKat van wijn

Je kunt ze weliswaar alleen in Japan krijgen (of bestellen op Amazon), maar het zou de moeite waard zijn.

3. Gratis wijnfontein in Italië

Ja, je las het goed: in Italië bestaat er een gratis wijnfontein. Die is 24 uur toegankelijk, dus je kan op eender welk moment genieten van een slokje wijn. Klinkt ideaal, toch?

4. Op iemands gezondheid drinken begon in Griekenland

De gastheer dronk toen als eerste om te laten zien dat de wijn niet vergiftigd was en er geen doden zouden vallen. Goede gastheer, al vermoeden wij dat de slaven naast hem ook alvast een slok hadden moeten proeven om zijn eigen leven te waarborgen. Het is het gebaar dat telt, toch?

5. De oudste fles wijn is erg oud

De oudste fles wijn komt uit het jaar 325. Je kan hem bewonderen in een museum in Speyer (Duitsland).

6. Niet alle wijnen worden beter met de jaren

Feit: eigenlijk moet 90% van de wijnen binnen een jaar na de productie geconsumeerd worden. Een perfect excuus dus voor dat glaasje extra!

7. Vreemd weetje: angst voor wijn bestaat

Oenophobia betekent angst voor wijn. Het schijnt dat er daadwerkelijk mensen bang zijn voor dit alcoholische genot. Daar begrijpen wij niets van: het glaasje wijn in onze hand ziet er toch helemaal niet angstaanjagend uit?

Meer wijn!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!