Paulien
Paulien Kids 9 nov 2018

8 manieren om met je kinderen goede doelen te steunen

Er zijn veel manier waarop jij en je kleintje iets kunnen doen voor het goede doel en dat hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Wij geven je alvast wat opties.

1. Maak een Blessings bag

Mel is mama van drie en de bedenkster van de blessing bag. Ze vond het altijd moeilijk om daklozen gewoon geld te geven en wilde hen liever iets nuttigers geven. Toen bedacht ze de blessing bag. Daarin zitten allerlei nuttige spulletjes zoals: dikke sokken, deodorant, tandenborstel, ontsmettingsmiddel, handschoenen,…

Zoiets kan je makkelijk thuis maken met je kind. Laat je kleintje de zakjes samenstellen en een mooie wenskaart tekenen en ga dan samen de zakjes uitdelen of geef ze af aan een daklozencentrum. Op de website vind je allerlei tips over hoe je zo’n zakje best samenstelt.

View this post on Instagram

Someone recently posted something about these Blessings Bags??❤️..I decided that this was something I needed to do with my grandkids. Through all the trauma these last few years I’m so grateful that these kids have had so much love and generosity shown towards them??❤️! Even though they’re only 4&1/2yrs old and 8yrs old it’s never too early to teach them to help others❤️??! We put gloves,socks,toothpaste,toothbrush,sanitizing wipes,deodorant,cookies,meatstick&cheese and candy. #payitforward #blessingsbags #teachkidskindness #grandmalife #childrenarethefuture

A post shared by Amy Seydl-Mathis (@fitpixienana) on

2. Verdien rijst

Iets geven aan mensen in nood kan bijna niet simpeler dan dit. Op de website van Freerice kan je allerlei verschillende quizjes invullen. Je kan het vanuit je luie zetel doen, zonder geld uit te geven en je leert er zelf nog van bij. Door rekensommen te maken, landen aan te duiden op een kaart, verschillende talen te oefenen en je literatuurkennis op de proef te stellen kun je rijstkorrels verdienen.

Per juist antwoord dat je geeft doneert de website 10 korrels rijst. Als je je aanmeldt, kan je zelfs kiezen aan wie je je rijst precies wilt geven. Leuk en simpel dus.

3. Nu er Netflix is …

Sinds de opkomst van Netflix kijk je waarschijnlijk nooit nog iets dat op een schijfje gebrand is. Ga dus eens samen met je kleintje voor de dvd-kast zitten en maak een selectie van de DVD’s die je niet meer nodig hebt. Jij bent er misschien niets mee, maar kinderziekenhuizen, bibliotheken en asielcentra kunnen er nog wel iets mee doen.

4. Help de hongerigen

Je kan ook je keukenkast plunderen. Voedsel dat geen vervaldatum heeft, kan je perfect doneren aan een voedselbank. Ga dus samen met je kind op zoek naar conserven en droge producten en stop ze in een papieren zak. Om de activiteit nog leuker te maken voor je kind kan je hem of haar een heleboel stiften en kleurpotloden geven en hem vragen de zakken mooi te versieren.

Goede doelen

5. Nog meer met eten

Niets is leuker dan een huis dat heerlijk ruikt naar versgebakken koekjes. De puinhoop die daar bij hoort, neem je er graag bij. Heb je een dag vrij? Kruip dan samen met je kleintje de keuken in een bak zoveel koekjes, wafels, cakejes, … je maar kunt. Verkoop ze en geef het geld aan het goede doel. Er is vast wel een VZW in je buurt die daarmee geholpen is.

Goede doel

6. Vergeet de dieren niet!

Heb je een asiel in de buurt? Je kan een dier adopteren en hen op die manier helpen. Heb je al genoeg werk met je huidige gezin? Dan kan je uiteraard ook een heleboel andere dingen doen.

Zo kan je met de honden van het asiel gaan wandelen. (Zo ben je misschien ineens van dat gezeur voor een hond af). Maar je kan ook knutselen: dierenspeeltjes, een warm deken, … Klop misschien eens aan bij dat asiel in je dorp en vraag hen hoe je kindje en jij kunnen helpen.

goede doel

7. Doneren, doneren, wie zijn best doet kan het leren

De gemakkelijkste manier om anderen te helpen op kindermaat is oud speelgoed doneren. Je kind beseft op die manier heel goed wat hij weggeeft en hoe moeilijk sommige anderen het hebben. Je kan hier ook een evenement van maken en met andere bevriende gezinnen een heuse inzamelactie houden.

goede doelen

8. DIY

Deze afkorting bezorgt de gemiddelde ouder waarschijnlijk koude rillingen. Daarom is deze activiteit ook echt iets voor je kind. Laat je kinderen gezellig samen pinteresten en knutselen, en laat ze zelf cadeautjes maken. Ook hier kan je anderen heel blij mee maken. Hoor eens rond of je op de kinderafdeling van het ziekenhuis of bij andere hulporganisaties met de focus op kinderen iemand blij kan maken met deze attenties.

goede doelen

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer doen? Neem dan ook zeker eens een kijkje op de website van De warmste week. Daar vind je nog meer leuke ideeën en activiteiten om samen met je kinderen te doen en op die manier goede doelen te steunen.

Lees ook: Hoe je met je kinderen kan spelen zonder jezelf uit te putten

Reageer op artikel:
8 manieren om met je kinderen goede doelen te steunen
Sluiten