Jill
Jill Kids 8 aug 2019

7 tips voor het slaappatroon van een kind op vakantie

Thuis hebben jullie je vaste ritme en weet je kind wanneer slaaptijd eraan komt. Maar op vakantie is alles spannend en anders waardoor de grenzen veel minder duidelijk zijn. Hier zijn 7 tips om rekening mee te houden voor slaappatroon van een kind op vakantie.

Slaappatroon van een kind op vakantie

1. Willen jullie ‘s avonds allemaal samen uit eten of nog een avondactiviteit doen? Zorg dan dat je kind ‘s middags extra lang slaapt, of voeg een middagdutje in als je kind dat thuis al niet meer nodig heeft.

2. Bang dat je kind te vroeg wakker is ‘s ochtends? Verduister dan zeker zijn of haar kamer/tent door bijvoorbeeld een extra handdoek over de tent of bij het raam te hangen.

3. Creëer een ritueel. Thuis heeft je kind een ritueel, maar op vakantie is er een specifiek, ander ritueel nodig om duidelijk te maken wanneer het bedtijd is. Dat moment kan bijvoorbeeld een uurtje later zijn dan tijdens het schooljaar, maar heeft nog steeds de stappen: tanden poetsen, (voor)lezen en slapen.

4. Wil je peuter niet slapen, maar merk je dat ‘ie moe is? Zet ‘m in een buggy en wandel er een poosje mee. Je zult zien dat die oogleden uiteindelijk toch dicht zullen vallen.

5. Zijn jullie op vakantie in een gebied met een andere tijdzone? Laat dan minstens 1 horloge op de Belgische tijd staan zodat je weet wanneer je kind of jij normaal gezien bepaalde dingen doet.

6. Lukt het je kind niet om in slaap te vallen ondanks het feit dat ‘ie moe is? Doe het een paar dagen wat rustiger aan zodat de indrukken op je kleintje ook afnemen.

7. Slaapt je kind op vakantie bij jullie in bed, maar thuis niet? Onthoud dat je zoiets niet in één nacht weer ongedaan maakt. Dat vergt zorgvuldig afbouwen, dus denk aan dat gevolg als je beslist dat je kind op vakantie bij jou mag slapen.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 tips voor het slaappatroon van een kind op vakantie
Sluiten