Britt
Britt Body & beauty 17 feb 2019

8 simpele trucjes om wakker te blijven op het werk

Mama’s zijn altijd een beetje moe, maar soms kan je je ogen écht amper open houden. Omdat in slaap vallen tijdens een meeting met je baas niet echt een goede zet is, zijn hier 8 tips om wakker te blijven op het werk. 

1. Knijpen maar!

Als je schaapjes voorbij ziet komen, dan kan je best eens even in je arm knijpen.  De achterkant van je bovenarm is een uitstekende plaats om al je kracht op los te laten. Je kan jezelf ook een mep in het gezicht geven, maar dan liefst als er geen mensen in de buurt zijn.

2. Een glas koud water doet wonderen

Je wordt vaak moe als je gedehydrateerd geraakt. Dat kan je tegengaan door voldoende water te drinken, let daar dus sowieso gedurende de hele dag op. Wanneer je aan het indommelen bent, kan het ook helpen om op dat moment à volonté koud water te drinken.

3. Ga naar buiten

Af en toe heeft je geniale brein wat frisse lucht nodig. Ga een korte wandeling doen, zodat je je gedachten kan verzetten. Laat je werk even voor wat het is. Na een korte pauze in de buitenlucht kan je je gegarandeerd weer beter concentreren.

4. Blijf in beweging

Zorg ervoor dat je niet te lang blijft stilzitten. Zet je spieren om de zo veel tijd aan het werk met simpele bewegingen. Je hoeft geen olympische sport te beoefenen om je lichaam actief te houden. Met het tikken van je voet of het aanspannen van je kuitspieren kan je er al voor zorgen dat je lichaam weer wakker wordt.

5. Kauwgom met een sterke smaak

Als je het te druk hebt om een wandeling te maken, dan is er een handige redder in nood: kauwgom. Meestal helpt het als de kauwgom een intense muntsmaak heeft. De scherpe smaak schudt je als het ware door elkaar, waardoor je er weer tegen kan.

6. Stop met staren

Te lang naar een computerscherm kijken maakt je ontzettend moe. Wanneer je dus meer naar het computerscherm ligt te staren dan dat je werkelijk iets aan doen bent, weet je dat het tijd is voor een pauze. Kijk even weg van je scherm, sorteer je handtas of haal een glas water en daarna zou het werken weer vlotter moeten gaan.

7. Zet muziek op

Laat de Beyoncé in jezelf maar los en zet muziek op waar je weer energie van krijgt. Zet een nummer op met een goede beat en je bent in no time weer aan het werk.

8. Laatste hoop: koffie

Nog niet in slaap gevallen? Dan heb je waarschijnlijk het wondermiddel gevonden: koffie. Een kopje koffie geeft jouw lichaam weer een tijdelijke boost om de dag te overleven. Let echter wel op, want té veel koffie is ook niet gezond.

Nog wakker genoeg voor meer tips?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
8 simpele trucjes om wakker te blijven op het werk
Sluiten