Jill
Jill Body & beauty 24 jan 2018

9 één-minuut-kapsels waarmee je de show steelt

’s Morgens opstaan, douchen, ontbijten, tanden poetsen, en oh ja, ook nog even je eigen haar én dat van je kinderen doen. Op die momenten is het wel handig dat je snel een kapsel in elkaar kan flansen. Hier zijn 9 kapsels die je in één minuut kan fiksen.

1. Een dubbele paardenstaart

één minuut kapsels

Net zo gemakkelijk als een gewone paardenstaart, maar toch specialer. Maak een hoge staart met de bovenste helft van je haar, die je daarna samenvoegt met de rest van je haar in een tweede, lage staart. Zo simpel is het.

2. ‘Peekaboo’-vlechten

één minuut kapsels

Oke, misschien duurt het iets langer dan één minuutje om dit kapsel te maken, maar dan nog is het zo gedaan. Maak op willekeurige plaatsen in je haar vlechtjes. Het is het leukste om verschillende diktes en aantal plukken met elkaar te combineren.

3. Een hoog knotje

één minuut kapsels

Handig voor een bad hair day, snel en simpel. Draai de bovenste helft van je haar op een knotje, et voilà.

4. Slangenvlechten

Day 272 of #365daysofbraids textured #halfup #snakebraid + @thebeachwaver relaxed waves on the beautiful long #blondhair of @juliaarollins #igotbeachwaved ✌️

Een foto die is geplaatst door Sarah Potempa (@sarahpotempa) op


Ziet er lastiger uit dan het is, maar het is handig om dit eerst even te oefenen. Deze enthousiaste dames leggen haarfijn uit hoe het precies moet.

5. Haarspeld-vlechtjes

één minuut kapsels

Dit kapsel ziet er ontzettend chic uit, maar is ook in een minuutje te maken. Maak vlak achter elk oor een vlechtje en bevestig deze aan de andere kant van het hoofd met een speldje.

6. Unieke paardenstaart

één minuut kapsels

Eigenlijk is deze tutorial een beetje vals spelen. Het lijkt namelijk alsof je je eigen haar als haarelastiekje gebruikt, maar stiekem zit er gewoon een elastiekje onder. Hoe dan? Maak een lage paardenstaart en laat aan beide kanten een plukje over. Dit knoop je boven de paardenstaart, en zet je met een speldje aan de onderkant vast.

7. Middelhoog ‘half up’-knotje

één minuut kapsels

Dit knotje lijkt erg op nummer drie, maar hier gebruik je meer haar en zet je het knotje vast aan de achterkant van je hoofd. Gebruik een texturizing spray als je gladder haar hebt, dan blijft het knotje net wat beter zitten.

8. Grote knot

Het is nog steeds hartstikke hip om je haar in een grote knot op je hoofd te verzamelen. Gooi je hoofd naar voren en verzamel al je haar om een grote dot bovenop je hoofd te maken. Maak hem zo rommelig als je zelf wilt.

9. De ‘Rapunzel’

Maak een losse vlecht waarbij alle plukken een andere dikte hebben. Trek de vlecht aan het einde een beetje los om het geheel nog rommeliger te maken.

Reageer op artikel:
9 één-minuut-kapsels waarmee je de show steelt
Sluiten