Jill
Jill Uit 29 jan 2018

9 redenen waarom kamperen geweldig is

Airbnb en Booking.com zijn populairder dan ooit. Je zou bijna vergeten dat er ook nog zoiets ouderwets als kamperen bestaat. Waarom kamperen geweldig is? Wel, hierom. 

1. Compleet ‘unpluggen’

Er zijn mensen die gruwelen bij het idee van een camping zonder wifi, maar het gemis vermindert na een paar dagen. Dan ervaar je het echte ‘unpluggen’, uitschakelen en – jaja – ontspannen. Zit je daar totaal niet op te wachten, zoek dan een camping met wifi (of waar ze wifi in bepaalde zones aanbieden).

2. Het is goedkoop

Zeker vergeleken met wat hotels en Airbnb-hosts in de zomermaanden voor hun stulpjes vragen, is kamperen goedkoop. En ieder jong gezin kan dat extra gespaarde centje goed gebruiken.

3. Creatief op culinair gebied

Bijzondere combinaties, blikken openmaken zonder opener, ontbijten met leftover merguez-worstjes: op de camping kan het allemaal. Je roeit met de riemen die je hebt. Het beste eraan? Niemand die er raar van op kijkt.

Kamperen geweldig

4. Wildplassen mag

Natuurlijk mag dat. Niemand gaat ‘s nachts de hele weg naar het sanitair blok afleggen.

5. Je kinderen vinden het geweldig

Waarom kamperen geweldig is? Dat moet je je kinderen niet vragen. Tenminste als je een familiecamping uitgezocht hebt. Daar wemelt het namelijk van de andere gezinnen met kinderen die net als die van jou op zoek zijn naar vakantievriendjes en -vriendinnetjes.

6. Daardoor heb jij overdag alle tijd om een boek te lezen

Misschien zelfs twee! Zie #1: je telefoon laat je gewoon in de tent liggen.

7. Je kinderen kunnen de hele dag buiten spelen

Althans, als je je camping iets zuidelijker zoekt dan België – dan heb je minder kans op neerslag. Bijkomstig voordeel: ‘s avonds zijn ze heerlijk rozig en moe, en dus gaat het gespuis zonder morren op een acceptabel uur naar bed (tenzij er een kinderdisco op het terrein is, maar dat is dan weer een heel ander verhaal).

8. Het is heel normaal om om 21.00u naar bed te gaan

Want ja, de kinderen liggen er ook al in en verder is er nou ook weer niet heel veel te doen ‘s avonds op zo’n grasveld. Even terug leven op het ritme van zonsop- en ondergang doet echt deugd.

9. Samen in een tent slapen is romantisch

Comfortabel is een ander verhaal (hoewel de tijd van lekke luchtbedden voorbij is met dank aan lekkere kampeermatrassen). Maar boven alles is het de ultieme romantiek om samen in een tent te liggen, samen de geluiden van de nacht te horen (en hier en daar een tevreden snurkend kind). Stiekem vooral als het regent: het tikken van de regendruppels tegen de tent waarin jullie knus naast elkaar liggen … zucht.

kamperen geweldig
Reageer op artikel:
9 redenen waarom kamperen geweldig is
Sluiten