Jill
Jill Body & beauty 4 jul 2019

Aardbeienvlek op je t-shirt? Zo kun je ‘m verwijderen!

Yes, de periode waarin de supermarkten weer volop gevuld zijn met overheerlijke fruit is aangebroken. Bramen, frambozen, aardbeien, … Helaas kan al dat fruit nog wel eens voor lastige vlekken op je kleding zorgen. Heeft je uk per ongeluk een aardbeienvlek op zijn t-shirt gemaakt? Zo kun je ‘m verwijderen.

Een aardbeienvlek is echt het einde van de wereld niet, wat je eigen mama vroeger ook beweerde als ze je een schaaltje met die rode vruchten voorschotelde. Of kreeg jij ooit Wel is het belangrijk dat je er snel bij bent en meteen in actie schiet.

Aardbeienvlekken verwijderen: 4 stappen

  1. Haal zoveel mogelijk stukjes aardbeien en vruchtvlees weg van het oppervlakte. Wrijf niet te hard, want zo wrijf je de vlek juist meer in de stof.
  2. Pak een schone doek, maak een sopje en dep de vlek schoon met de doek en het sopje.
  3. Is de vlek niet volledig verwijderd? Probeer dan ‘s om de vlek te verwijderen door er met citroensap op te deppen. Dit werkt overigens ook goed voor andere fruitvlekken.
  4. Gooi – indien mogelijk – het item vervolgens in de was.

Aardbeienvlek verwijderen onderweg

Ben je niet thuis en heb je niet heel veel middelen tot je beschikking? Je kunt de fruitvlek dan zo goed mogelijk proberen weg te halen met een papieren zakdoekje en wat lauwwarm water.

Zin in aardbeien gekregen? Probeer dan zeker eens een van volgende recepten:

Bron: Roomed

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Aardbeienvlek op je t-shirt? Zo kun je ‘m verwijderen!
Sluiten