Paulien
Paulien Kids 9 jun 2019

7 kinderactiviteiten uit je eigen jeugd om je kind mee te vermaken

Schermpjes zijn anno 2018 niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven, zowel voor volwassenen als kleintjes. Overdaad is nooit goed dus daarom geven wij je enkele leuke alternatieven voor schermtijd. De activiteiten zijn zo leuk dat je kleintje dat scherm niet eens mist.

1. Samen bakken of koken

Iedereen wordt vrolijk van het woord ‘pizza’ of ‘cupcake’. Mini-mensjes al helemaal! Maak dus samen een lekkernij in plaats van filmpjes te kijken op een schermpje. Zo staat er ook ineens avondeten op tafel. Twee vliegen in één klap! Er zijn trouwens genoeg kindvriendelijke recepten

2. Op zoek naar de schat

Ga op pad met een lijst vol ‘schatten’ die je kindje moet zoeken. Die schatten kunnen veel dingen zijn, bijvoorbeeld: veren, zwarte stenen, bladeren, bloemetjes, iets ronds, iets langs, iets groens. Als je iets meer voorbereidingstijd hebt, kan je ook een echte schat verstoppen.

3. Story time

Het voordeel van schermpjes is dat het makkelijk entertainment is. Maar de antieke variant blijft ook leuk. Neem een stapel boeken en blader ze samen door. Maak het nog leuker met warme chocolademelk, koekjes en warme dekentjes. Of ga lekker in de zon zitten met een fris glas zelfgemaakte limonade erbij als het weer daar goed genoeg voor is.

4. Lekker dansen

Salontafel aan de kant, stoelen omhoog, lichten gedimd en je hebt de perfecte dansvloer. Knal die boxen open en de kinderfuif kan beginnen. Babyshark dududududu …

5. Hut bouwen

Bouw samen een hoofdkwartier waar volop gespeeld kan worden. Dat is natuurlijk superleuk in de tuin. Maar met dekens en goed gepositioneerde zetels maak je ook binnen het coolste tentenkamp.

6. Maak er een zooitje van

Schermen zorgen ervoor dat je kindje braaf in de zetel zit zonder iets fout te doen. Maar af en toe mag er al eens gekliederd en gekladderd worden. Haal de klei boven of maak een grote portie papier-maché en laat je kleintje eens flink tekeer gaan. Het is voor ons allemaal toch best leuk om er soms even een zootje van te maken. Opruimen doen jullie uiteraard ook samen.

7. Ga op avontuur in de stad

Een paar comfortabele schoenen aan en gaan: neem het openbaar vervoer naar de stad om samen op verkenning te gaan. Plan van tevoren of je naar musea of parken wilt gaan. Schermen kunnen thuis blijven, tenzij je natuurlijk het avontuur wil vastleggen – dat is altijd toegestaan.

Soms iets te moe voor zulke activiteiten? Hier is een lijst van spelletjes die je met je kind kan spelen zonder jezelf uit te putten.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 kinderactiviteiten uit je eigen jeugd om je kind mee te vermaken
Sluiten