Jill
Jill Thuis 27 nov 2018

Aftellen maar! Groei zélf de baard van de kerstman met deze aftelkalender voor Kerstmis

December is aangebroken en dat betekent voor veel kinderen dat de Sint er bijna aan komt. Maar bij Famme denken we ook al een stapje verder. Daarom maakten we deze aftelkalender voor Kerstmis.

Aftelkalender voor Kerstmis

Bestaat er een fijner gevoel dat een to-dolijst afvinken of een vakje op de kalender schrappen wanneer je weet dat je favoriete dag van het jaar eraan komt? Ja, dat bestaat vast maar dat neemt niet weg dat het nog altijd een fantastisch gevoel blijft.

Precies daarom maakten we een aftelkalender voor Kerstmis. Bovendien maakten we hem interactief zodat je kinderen (en jij) niet simpelweg iedere dag een vakje doorstrepen, maar de baard van de kerstman doet groeien.

Laat de baard van de kerstman groeien

Wat heb je nodig? Onderstaande afbeelding geprint op een A4’tje, lijm en een pak watjes. Niet van die schijfjes waarmee je de concealer van je mamawallen verwijdert, wel watjes die fluffy zijn.

Vervolgens is het concept simpel: op 1 december kleef je wat watjes op de cirkel waar 1 in staat, op 2 december het vakje waar 2 op staat, … Tot de baard van de kerstman helemaal gegroeid is en het kerstdag is.

Veel knutsel- en aftelplezier!

aftelkalender voor Kerstmis
aftelkalender voor Kerstmis
Reageer op artikel:
Aftellen maar! Groei zélf de baard van de kerstman met deze aftelkalender voor Kerstmis
Sluiten