Jill
Jill Uit 8 mei 2018

De leukste Airbnb’s in België om met je kinderen naartoe te trekken

Je moet niet ver reizen om een leuk verblijf voor een weekendje weg te vinden. Want ook in België vind je unieke Airbnb’s waar je kinderen dol op zullen zijn. 

Staat er een verlengd weekend voor de deur en wil je last-minute nog iets boeken? Dan is een reis met het vliegtuig meestal geen optie, want alle vliegtuigen zitten al lang volgeboekt.

Maar op Airbnb vind je zo goed als zeker nog wel een leuke chalet in de Ardennen, een tof huisje aan zee of een modern appartement midden in een bruisende stad. Bovendien kan je daar met de auto (of het openbaar vervoer) heen.

Hier zijn alvast drie speciale plekjes in België waar je enkele nachtjes kan doorbrengen.

1. Een moderne boot op het water

Altijd al eens op een boot willen slapen? Dat kan in Nieuwpoort. Op een kanaal midden in de natuur kan je namelijk een woonboot huren. Geen oud, krakkemikkig houten vaartuig dat opgeknapt is, wel een moderne vloot met grote ramen.

De boot bevindt zich op 1 km van het centrum van Nieuwpoort en 40 km van Brugge. Bovenop heb je een terras (met gras op) waar jullie samen onder een dekentje kunnen kruipen terwijl de zon langzaamaan achter de horizon zakt.

Het verblijf telt een slaapkamer met dubbel bed en een slaapkamer met stapelbed. Ideaal voor een gezin van vier.

Die droom komt aan een prijs van 180 euro per nacht. Dat is best wat geld, maar als je de rating van 4,5 ster op Airbnb mag geloven, is het dat wel waard.

Airbnb in België
Airbnb in België
Airbnb in België

2. Avontuur in de Ardennen

Trek je liever richting het bos? Dan is vakantiehuis ‘Couleur Nature‘ iets voor jou. Die bevindt zich aan het rand van het bos aan de voet van het gehucht Monthouet.

Met een prachtig terras en een barbecue vind je er alles wat je nodig hebt om er een rustig gezinsweekend van te maken. Er ligt zelfs een groot grasveld naast waar je kinderen zich kunnen uitleven.

Er zijn twee slaapkamers: een met een queen size bed, een ander met een stapelbed. Die laatste kamer is trouwens een soort van houten cabine “la cabane” binnen in het huis. De mond van je kinderen zal openvallen wanneer ze die ontdekken.

Bovendien zijn de gastheer- en vrouw er om je alle informatie over de regio te verschaffen. Ze voorzien je met plezier van folders, borchures, kaarten, … van alle toeristische plekjes in de buurt. Pascale, een natuurgids in hart en nieren, leert je graag wat bij tijdens een gidsbeurt (in het Frans).

Dit hartelijke ontvangst, die rustige omgeving en dat perfect onderhouden vakantiehuis krijgt op Airbnb 5 sterren en betaal je 53 euro per nacht.

Airbnb in België
Airbnb in België
Airbnb België
Airbnb in België

3. Wonen in een windmolen

Benieuwd hoe het leven aan de binnenkant van een tot huis omgebouwde windmolen eruit ziet? In Molen Ter Sleepe kun je het ontdekken.

Verspreid over vijf verdiepingen vind je niet alleen twee slaapkamers, maar ook een volledig functionerende keuken, twee badkamers en een woonkamer.

Je kinderen zullen met plezier van hun kamer naar de keukenverdieping klauteren om een lekker vieruurtje te komen nuttigen. Om daarna weer ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ te spelen, terwijl ze uit het raam over een uitgestrekt weiland gapen.

Ook dit verblijf krijgt 5 sterren op Airbnb. Prijs? 190 euro per nacht.

Airbnb in België
Airbnb in België
Airbnb in België
Airbnb in België
Reageer op artikel:
De leukste Airbnb’s in België om met je kinderen naartoe te trekken
Sluiten