Jill
Jill Persoonlijk 10 jan 2019

Waarom de oorringen en lippenstift van een politica zo belangrijk zijn

Je had misschien al opgevangen dat de Amerikaanse Republikeinen het op een jonge Democratische politica hadden gemunt omdat ze … ooit gedanst heeft op de universiteit. Gelukkig liet Alexandria Ocasio-Cortez zich niet uit het lood slaan door die onzin. En draagt ze nog steeds gewoon gouden oorringen en knalrode lippenstift naar het Congres.

Waarom dat nu zo belangrijk is? Omdat zij a) het jongste vrouwelijke congreslid ooit is en b) omdat wordt aangeraden je outfit neutraal te houden. Want ja, als je verkozen wordt als congreslid moet je natuurlijk je hele persoonlijkheid opgeven! Een overjaarse parelketting, een suf mantelpakje en neutrale tinten op nagels en lippen kunnen nog. ‘Niet met mij’ dacht Alexandria en ze rockte prompt een wit pak met daarbij knalrode lippen en grote gouden hoops. 

Alexandria Ocasio-Cortez

Het statement van Alexandria Ocasio-Cortez

Dat alleen al is een statement, maar Alexandria Ocasio-Cortez verwerkte nog een paar boodschapjes in die prachtige outfit die ze op drie januari aanhad om ingezworen te worden in het Congres.

Op Twitter liet ze weten dat de oorbellen en rode lippenstift geïnspireerd waren op Sonia Sotomayor. Die kreeg toen ze rechter aan het Amerikaanse hooggerechtshof werd, te horen dat ze maar beter neutrale nagellak zou dragen tijdens hoorzittingen. En guess what, dat deed ze lekker niet.

“De volgende keer dat iemand een meisje uit de Bronx vertelt dat ze haar oorringen moet uitdoen, kan die zeggen dat ze zich kleed als een vrouw uit het Congres”, voegde Adriana daar aan toe. En dat geldt niet alleen voor meisjes uit de Bronx, maar ook voor meisjes van over de hele wereld die iets willen bereiken dat voor mannen al zovele jaren vanzelfsprekend is. Zo’n dames om naar op te kijken is toch precies wat je voor je eigen dochter wilt?

Lees ook: Waarom ook jongens vrouwelijke rolmodellen nodig hebben

Reageer op artikel:
Waarom de oorringen en lippenstift van een politica zo belangrijk zijn
Sluiten