Jill
Jill Uit 5 feb 2018

Alleen uit eten gaan? Het heeft zijn voordelen

In je eentje naar een museum, theatervoorstelling of restaurant gaan is eng, want alleen is maar alleen. Toch moet je het eens proberen, want er zijn heel wat redenen waarom dit juist leuk is. En dan blijkt dat alleen uit eten gaan helemaal zo verschrikkelijk niet is.

Alleen eropuit

Het is een kwestie van gewoontes. Als je gewoon bent om bij alles wat je doet, vergezeld te zijn van je vrienden of familie, dan voelt alleen uit eten gaan inderdaad wat onwennig. Ben je iemand die vaker dingen alleen onderneemt? Dan heb je er minder moeite mee. Met andere woorden: oefening baart kunst. Trek er dus vaker in je eentje op uit, zodat je het gewoon wordt. Zo panikeer je niet langer als niemand tijd heeft om met je mee te gaan naar die nieuwe Disney-film.

Het hangt ook af van je ingesteldheid nog voor je de activiteit onderneemt. Vertrek je van het idee: ‘ik ga alleen zijn, dan wordt het vast saai’? Dan is je onderneming vanaf het begin gedoemd om te mislukken. Kies daarom voor een positieve ingesteldheid: ‘Ik ben alleen, dit gaat fantastisch worden’.

vrouw alleen uit eten gaan

Onzekerheid

Waarom het zo eng is om in je eentje op restaurant te gaan? Het zit allemaal in je hoofd. Je bent je enorm bewust van jezelf en voelt je voortdurend awkward. En als je een flater begaat is het meer gênant als je alleen bent. Niemand om samen mee te lachen als je midden in die waterplas loopt, in die overigens poederdroge straat. En tegen wie moet je praten als je in je eentje in een restaurant zit? En vooral: wat denken de mensen van je?

Maar kijk eens naar jezelf: veroordeel jij mensen die er alleen op uittrekken? Nee, toch? Het is eerder een teken van zelfvertrouwen, niet een indicatie dat je geen vrienden hebt. Ga dus gewoon wat vaker in je eentje naar de film of een leuk restaurant. En je hoeft echt niet voortdurend op je GSM te tokkelen. Ook hier geldt: oefening baart kunst. Durf uit je comfortzone te treden, stel je zelfvertrouwen op de proef en uiteindelijk voel je je comfortabel in iedere situatie waarin je in je eentje verzeild geraakt.

Reageer op artikel:
Alleen uit eten gaan? Het heeft zijn voordelen
Sluiten