Jill
Jill Body & beauty 28 sep 2018

Deze alternatieven voor koffie zorgen voor de perfecte energieboost

Een tas koffie geeft de power die je nodig hebt om de dag optimaal te beginnen. Maar wist je dat er naast klassieke koffie genoeg andere alternatieven zijn om je energielevel te boosten?

Cichorei koffie

Voor velen in koffie meer een ritueel dan een schreeuw om energie. Wie lust er geen lekker dampend kopje in het keukentje op kantoor voordat je in je mails duikt? Voor hen is cichorei-koffie een goed alternatief voor de klassieke koffie.

De smaak van cichorei komt behoorlijk overeen met die van koffie, maar het bevat geen cafeïne. Cichorei is goed voor het hart, de maag en de lever. Mensen met het prikkelbare darm-syndroom kunnen beter geen normale koffie drinken. Cichorei koffie daarentegen is geen probleem.

Maca

Maca is kruidachtige plant uit Peru. Het stimuleert je nieren en helpt bij mentale focus. Kun je wel gebruiken na een korte nacht, toch? De smaak heeft iets weg van honing, maar is minder intens. Ideaal om in smoothies of sapjes te verwerken dus.

Water

Water wordt onderschat. Mocht jij water alleen saai vinden, is dit makkelijk te verhelpen met een stukje fruit zoals limoen of citroen. Een glas water in de ochtend zorgt meteen voor een alert gevoel doordat het je lichaam letterlijk op gang helpt. ‘s Nachts verlies je best wat vocht, dus enkele slokken doen je goed.

Gemberthee

In de Chinese geneeskunde is gember een populair ingrediënt. Gember is goed voor de milt, de longen, het hart, de lever en de nieren. Daarnaast verscherpt het de geest en is het een stimulans voor de concentratie.

Carobe

Oké, eigenlijk is carobe een chocolade- en cacaovervanger, maar we geven ‘m toch even mee voor zij die een alternatief voor chocolademelk zoeken. Het is uitermate gezond en lekker, en bewijst dat energie over meer dan alleen cafeïne gaat. Rijk aan eiwitten, vitamine A en B, koolhydraten en mineralen is het een gezonde boost om je dag te beginnen.

Tip: je kunt carobe ook toevoegen aan smoothies en sapjes. Het is heerlijk zoet en daardoor kun je de suiker achterwege laten.

Lees ook: Slecht geslapen? Op deze manieren kan je ‘s ochtends je energie boosten

Reageer op artikel:
Deze alternatieven voor koffie zorgen voor de perfecte energieboost
Sluiten