Jill
Jill Body & beauty 18 dec 2018

Deze (natuurlijke) alternatieven voor scheerschuim heb je al in huis

Je staat op het punt naar dat feestje te vertrekken, maar zodra je je jurkje wilt aantrekken schiet je plots te binnen dat je je benen nog moet scheren. Maar je hebt geen scheerschuim in huis, want wie scheert zijn benen in godsnaam in de winter? Geen paniek: met deze alternatieven voor scheerschuim krijg je ook zijdezachte benen. 

Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke variant voor scheerschuim, je scheerschuim gewoonweg op is, je een keer iets anders wilt proberen óf je geld wilt besparen: deze drie producten zorgen voor een perzikhuidje (en je hebt ze vast al in huis).

Kokosolie en suiker

Trek je keukenkastjes open en ga op zoek naar kokosolie en rietsuiker. Pak een bakje en schep twee lepels kokosolie in het bakje en strooi er wat suiker in. Gebruik niet te veel suiker, anders wordt het een heftige scrub. De kokosolie maakt je huid superglad en de suikerkorreltjes zorgen voor een lichte scrub. Spoel je benen na het scheren af met lauw water en je huid voelt heerlijk glad aan.

Olijfolie

alternatieven voor scheerschuim

Iedereen heeft tegenwoordig wel olijfolie in huis. Het is niet alleen handig om een Italiaanse gerecht te maken, je kunt het ook gebruiken om je huid te verzorgen. Net als kokosolie hydrateert het waardoor je een zacht huid krijgt.

Omdat de zowel de kokosolie als de olijfolie gemaakt zijn van enkel natuurlijke producten, heb je praktisch geen last van een geïrriteerde of rode huid als je het als alternatief scheerschuim gebruikt. Ook hoef je je huid later niet nog in te smeren met een bodylotion, want je huid is al zacht genoeg.

Conditioner

alternatieven voor scheerschuim

Op zoek naar alternatieven voor scheerschuim? Dan is conditioner zeker een kandidaat. Je conditioner zit vol met hydraterende stoffen die niet alleen een voedend effect op je haar, maar ook op je huid heeft. Een klein handje vol per been is meer dan genoeg om zachte en gladde benen te krijgen na je scheerbeurt.

Lees ook: 5 tips om je bikinilijn te scheren (en die rode bultjes te voorkomen)

Reageer op artikel:
Deze (natuurlijke) alternatieven voor scheerschuim heb je al in huis
Sluiten