Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 15 jan 2019

Appelcrumble: een lekker fris dessertje

Door de appel en het citroensap is deze appelcrumble een lekker fris dessertje. Lekker met een schep vanille-ijs. En het is met fruit, dus ook nog eens gezond (nu ja, er zit toch appel in..).

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 kilo Jonagold appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • Kneepje citroensap
  • 1 eetlepel water
  • 100 gram bloem
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 50 gram havermout
  • 75 gram rietsuiker
  • Vanille-ijs

Het recept voor appelcrumble

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Doe de stukjes appel samen met het citroensap, vanillesuiker en water in een pan en laat zachtjes koken tot de appelstukjes na ongeveer 10 minuten zacht worden.
  3. Mix ondertussen met je handen of een mixer de bloem met de boter tot je een soort kruimeldeeg krijgt. Roer de havermout en de suiker erdoor.
  4. Stort de appelstukjes in een ovenschaal en verdeel er het deeg over. Bak 30 tot 40 minuten af in de oven.
  5. Serveer warm een flinke schep vanille-ijs.
Appelcrumble: een lekker fris dessertje

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Appelcrumble: een lekker fris dessertje
Sluiten