Jill
Jill Culinair 2 sep 2019

Zelfgemaakte appelflappen, maar dan net iets beter

Het is zo simpel en toch kan niemand aan een goede appelflap weerstaan. Je krijgt er een heerlijk warm gevoel van. Het amandelkrokantje in deze variant zorgt ervoor dat ze er lekker feestelijk uitzien en zo smaken ze nog beter. Ideaal om je kinderen mee thuis te verwelkomen na een dag school, spelen, sporten, …

Ingrediënten

  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 kleine zoetzure appels (bijv. Jonagold), geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1/2 koffielepel kaneel

Voor het amandelkrokant:

  • 55 gram amandelschaafsel
  • 55 gram kristalsuiker
  • 20 gram eiwit (1 ei)

Verder nog nodig:

  • Poedersuiker

Appelflappen met amandelkrokantje

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Snijd 10 cirkels uit het bladerdeeg van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een koekjessteker of een martiniglas en snijd met een mesje langs de rand. Leg 5 van de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de suiker met de kaneel en schep de blokjes appel erdoorheen. Leg kleine hoopjes appel in het midden van de plakjes bladerdeeg. Pas op dat je niet te veel vulling in de appelflappen probeert te proppen, want dan heb je kans dat ze gaan scheuren of dat de vulling eruit loopt tijdens het bakken. Maak de randjes van de cirkels nat met wat water.
  4. Dek af met de overige 5 rondjes bladerdeeg en druk de randjes goed aan met een vork.
  5. Klop het eiwit los voor het amandelkrokantje en meng daarna met de suiker. Roer dan het amandelschaafsel erdoorheen tot je een egaal mengsel hebt. Schep het met een lepel bovenop de appelflappen en druk het eventueel een beetje aan met je vingers.
  6. Bak de appelflappen in 25 tot 30 minuten goudbruin in de hete oven. Serveer met wat poedersuiker erover.

Zin in meer appel?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zelfgemaakte appelflappen, maar dan net iets beter
Sluiten