Jill
Jill Uit 2 mei 2019

4 dingen waarin Ariel fantastisch is, maar waar normale mensen telkens in falen

Anna die wil trouwen met een man die ze één dag kent, Tarzan die plots Amerikaans spreekt in plaats van Brits en Ariel die op drie dagen tijd de man van haar leven moet inpalmen… Je favoriete kinderfilms zitten vol met onlogische situaties. Elke week bekijkt Famme een kinderfilm met kritische arendsogen om de fouten en rariteiten eruit te filteren. Deze week is Ariel uit ‘De Kleine Zeemeermin’ aan de beurt.

1. Haren kammen met een vork

Het is elke dag een gevecht met je haarborstel, want door die vervloekte knopen blijft hij steeds in je haarbos steken. Ariel daarentegen is een pro in haren kammen, want het lukt haar zelfs vlot met een vork. Hoe zelfs?

2. Liefde op het eerste (of derde) gezicht

Of je de ware nu al bent tegengekomen (als er al zoiets bestaat als een ware) of niet: liefde vinden is niet simpel. Maar Ariel knippert een paar keer met haar ogen en bingo, een prins in de pocket. Zelfs Meghan Markle had er twee jaar voor nodig om Harry volledig in te palmen, dus dit staat toch wel hoog op het dit-is-onrealistisch-lijstje van Disney.

3. Sexy poseren op een rots

Voor de perfecte Instagram-foto ga je vaak tot het uiterste om die perfecte achtergrond en pose te vinden. De zee lijkt altijd een goed idee, maar bij de kleinste golf ben je al doorweekt. Die scène waarbij de zeegolf haar zo goed als droogt houdt, tja …

4. Op papier schrijven zonder harde onderkant

Als je iets op papier moet schrijven, dan is je eerste reactie een stevige ondergrond zoeken zodat je überhaupt iets kúnt noteren. Anders krijg je dat gekende ‘kraaienpotengeschrift’ en dat wil je natuurlijk niet. Het is dus wel erg opvallend dat Ariel tot in de belachelijke perfectie haar naam kan schrijven op een blad dat bovenop het gebrek aan een stevige ondergrond ook nog eens in de lucht zweeft. Doe even normaal, Ariel. Prik gewoon zoals iedereen een gat in dat blad.

Lees ook: Was ‘Tarzan’ je favoriete Disneyfilm? Deze 4 scènes zijn wel héél onrealistisch

Was ‘Tarzan’ je favoriete Disney-film? Deze 4 scenes zijn wel héél onrealistisch

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
4 dingen waarin Ariel fantastisch is, maar waar normale mensen telkens in falen
Sluiten