Jill
Jill Uit 25 aug 2018

5 hartverwarmende arthouse-films op Netflix die je moet zien

Onder het motto: het moet niet altijd een romantische komedie zijn op zaterdagavond, zochten we films die je doen lachen, maar ook doen nadenken. Deze arthouse-films op Netflix zijn misschien minder bekend, maar stuk voor stuk prachtig.

‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ (IMDb-score: 8,3)

Geen enkel excuus kan het rechtvaardigen dat je nog nooit van ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ gehoord hebt. Kate Winslet en Jim Carrey spelen de sterren van de hemel als het worstelende koppel Clementine en Joel.

De neerslachtige Joel ondergaat een procedure die zijn ex-vriendin Clementine voor altijd uit zijn geheugen zal wissen, maar wat doe je als je daar spijt van krijgt?

‘Dazed and Confused’ (IMDb-score: 7,7)

Dazed and Confused’ wordt gezien als een ware arthouse-film, hoewel je misschien zou zeggen dat het gewoon een ordinaire ‘American Pie’lookalike is. ‘Dazed and Confused’ neemt je mee in het leven van een groep afgestudeerde middelbare scholieren die hun laatste schooldag vooral gebruiken om stoned te worden. 

Wat maakt deze film nu zo speciaal? Hij schetste de blauwdruk voor de ‘Van Wilder’- en ‘American Pie’-films. Die ken je vast nog wel uit je eigen jeugd, nu kun je ook de inspiratie voor die films bekijken op Netflix.

‘The Meyerowitz Stories’ (IMDb-score: 7.0)

De vervreemde familie Meyerowitz komt samen als vader Harold (Dustin Hoffman) wordt gediagnosticeerd met een ernstige ziekte. De familie, of liever gezegd: het bij elkaar geraapte zooitje moet het met elkaar zien uit te houden en proberen elkaar te ondersteunen tijdens de lijdensweg van hun vader. De film doet je lachen, maar weet op een prachtige wijze op je emotie in te spelen en dat zie je niet zo vaak. 

‘Babel’ (IMDb-score: 7,5)

De kracht van ‘Babel’ zit in de holistische manier van het script. De verhaallijnen hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken, maar de onderliggende boodschap verbindt hen toch. Daarmee is dit absoluut een film die je gezien moet hebben, maar je moet er wel even de tijd voor nemen.

‘The Fundamentals of Caring’ (IMDb-score: 7.3)

In het lijstje met hartverwarmende arthouse-films op Netflix mag deze niet ontbreken. Een gepensioneerde schrijver (Paul Rudd) vindt zijn nieuwe roeping na een persoonlijke tragedie. Hij wordt een begeleider van gehandicapte jongeren.

In ‘The Fundamentals of Caring belandt hij met de jonge, boze Trevor, die vanaf zijn middel verlamd is, op een roadtrip. Dit is een hartverwarmende film die iedere ouder moet zien.

Lees ook: Deze komische serie op Netflix moet íédere moeder gezien hebben

Bron: Manners

Reageer op artikel:
5 hartverwarmende arthouse-films op Netflix die je moet zien
Sluiten