Jill
Jill Kids 25 aug 2019

Bye bye baby! 8 signalen dat je baby geen baby meer is

De tijd vliegt voorbij, zeker als je kersverse mama of papa bent. Voor je het weet is jouw baby geen baby meer maar een peuter. Deze acht signalen bevestigen het definitieve einde van het baby-tijdperk.

1. Hij wordt mobiel

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je baby open. Een wereld vol avontuur, spanning en soms gevaren. Als je baby, nu ja peuter dus, eenmaal kan lopen verandert ‘ie in een kleine ontdekkingsreiziger. Vanaf nu is het opletten geblazen!

2. Knuffelen

Aan het onbeperkt knuffelen met jouw baby komt langzaam een einde. Natuurlijk knuffelen jullie nog regelmatig, maar nu je peuter op zijn eigen voetjes kan rondrennen is knuffelen lang zo makkelijk niet meer. Gelukkig is er nog de ‘troostknuffel’ en die trek jij natuurlijk best vaak uit de kast. Voet gestoten, gevallen van het trapje, vinger tussen de deur, … kom maar bij mama! Gebruik maken van de situatie heet dat.

3. Zelluf lopen

Eenmaal op eigen benen wil je baby de ‘wereld’ verkennen. Chillen in de buggy is verleden tijd. Naast mama lopen is het helemaal. Maar zoals je vast al hebt ervaren, je kleintje zelf laten lopen kost véél tijd. Heel. veel. tijd. Want het liefst stopt je kind minimaal één keer elke tien meter. Van een blaadje aan de boom tot aan een modderplas op straat, het is allemaal interessant.

4. Babytalk ontcijferen

Het blijft wonderlijk hoe snel jij je peuters gebrabbel kunt ontcijferen. Steeds vaker kan je kleintje een woord voluit uitspreken of dingen aanwijzen. En ook al klinkt het nog nergens naar, jij weet precies wat je peuter bedoelt. Wat ben je trots!

5. Je krijgt meer was

Laten we eerlijk zijn, je kleine verkenner heeft er geen moeite mee om zich tijdens het spelen of eten vies te maken. En oké, je juicht die ontwikkeling heus wel toe, maar al die extra was wat minder. Sla die vlekverwijderaars al maar in, want met een peuter draait je wasmachine overuren.

6. Je huis verandert in Fort Knox

Fort Knox is een streng beveiligde legerbasis in Amerika. Hmm, klinkt eigenlijk meer als de huidige staat van jouw eigen huis. Want je wilt natuurlijk niet dat je huis een onveilige plek is voor je dreumes en dus ligt alles opgeborgen in kasten of hoog op de plank. Ondanks die maatregels commandeer je je dreumes inmiddels voor de 100e keer dat iets niet mag of dat hij of zij ergens niet aan mag komen. “En ook niet in je mond stoppen!”

7. Actief!

Nu je baby een peuter is, wil ‘ie heel de dag actief en vrij zijn. Lekker rondhuppelen en lopen waar en wanneer het maar kan. En dus zijn jouw dagen gevuld met playdates, wandelingen in het park en bezoekjes aan de kinderboerderij en speeltuin. Yep, altijd on the go voor je kleine spruit!

8. In bad

Aan het einde van de dag is het tijd voor een bad- of douchebeurt. Maar dat klinkt gemakkelijker dan het is. Als je al het geluk hebt dat je dreumes zonder morren gaat douchen, dan zorgt ‘ie er in ieder geval voor dat niet alleen hij of zij, maar ook de badkamervloer een flinke schoonmaakbeurt krijgt. Alles nat en onder het schuim.

Bron: Babyology.com.au

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Bye bye baby! 8 signalen dat je baby geen baby meer is
Sluiten