Jill
Jill Kids 31 mei 2019

Teamwork: mama geeft de borst aan baby en baby voert mama … frietjes

Borstvoeding geven is niet altijd makkelijk want hoe je ook probeert, naast tv-kijken kun je niet veel doen in tussentijd. Deze baby doet in ieder geval zijn best om het zijn moeder zo aangenaam mogelijk te maken.

Filmpje

Een filmpje met daarin Paula Goodwin, een moeder uit South Carolina, ging viraal. Haar zoon Zachary ligt aan haar borst en voedt zijn mama … frietjes terwijl ze in een Mexicaanse restaurant zitten. De video, die eigenlijk al twee jaar oud is, werd gemaakt toen Zachary 18 maanden oud was, maar werd onlangs opnieuw het internet opgezwierd. Inmiddels heeft het filmpje al bijna 2,5 miljoen views en duizenden comments.

‘Tijdens het voeden zag ik dat hij iets in mijn mond wilde duwen. Ik dacht dat het zijn vingers waren of iets anders geks dat ik niet in mijn mond wilde hebben. Maar toen ik me realiseerde wat hij aan het doen was, vroeg ik mijn zus Traci of ze het kon filmen.”

Tweede keer online

De video kreeg in de eerste instantie, toen ze het voor het eerst plaatste weinig aandacht. Nu, twee jaar later, besloot Paula Goodwin de video opnieuw te delen. Dit keer met verschillende hashtags om een breder publiek te krijgen. Ze werd geïnspireerd door Hilary Duff en Rachel McAdams die inmiddels bekende kolffoto’s van zichzelf deelden. In de trend om borstvoeding te normaliseren werd het filmpje opgepikt. Daar zijn wij blij om, want hoe schattig is Zachary?

Paula vertelt verder dat het veel aspecten van het borstvoeden laat zien. ‘Hoe eenvoudig de video ook is, je kunt nog steeds een beetje het gevoel krijgen van wat een moeder die borstvoeding geeft doormaakt; de vermoeide nachten, de snelle, inmiddels koud geworden maaltijden, en de hoop van een moeder dat haar onzelfzuchtigheid niet onopgemerkt blijft bij haar kinderen.’

Lees ook: Hilarische memes over borstvoeding die je de nacht door helpen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Teamwork: mama geeft de borst aan baby en baby voert mama … frietjes
Sluiten