Jill
Jill Uit 29 jun 2018

De perfecte babymoon? Dan let je het best op deze 5 factoren

Me-time, dat begrip ken jij over een paar maanden niet meer wanneer je voor de eerste keer mama bent geworden. Alles draait straks om jullie kleine hummeltje. Een welverdiende vakantie voordat jullie baby komt is daarom dan ook echt een must! Dit zijn een aantal handige tips als je van plan bent om een babymoon te boeken.

Timing

De ideale tijd voor een babymoon is tijdens het tweede trimester. Je hangt dan als het goed is niet meer dagelijkse boven de pot vanwege de ochtendmisselijkheid, maar hebt wel nog genoeg energie en past nog relatief comfortabel in een voertuig. De meeste vliegtuigmaatschappijen laten vrouwen tot 36 weken vliegen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je tot 36 weken moet wachten. Bevallen in het vliegtuig is allesbehalve ideaal, toch?

Veiligheid

Heerlijk op het strand van een tropisch eiland vertoeven, daar zegt niemand nee tegen. Toch is het wel goed om er rekening mee te houden dat je in zo’n landen het zika-virus kunt oplopen. Kies daarom voor een veilige bestemming voor jou én je baby. En ga voor een hotel in de buurt van een ziekenhuis. Better safe than sorry.

De vlucht

Zwanger zijn betekent echt niet dat je niks meer kan en mag doen. Maar het is wel handig dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Boek daarom geen superlange vluchten of routes met overstappen. Kies een stoel in de buurt van de wc, ideaal voor de tig wc-bezoekjes die je waarschijnlijk gaat maken. En een beetje extra beenruimte kan ook zeker geen kwaad.

Het weer

Als het om het weer gaat is er eigenlijk maar een regel die je goed moet onthouden wanneer jullie je babymoon boeken: ga niet voor extremen. Niet tropisch warm, want zweten voor twee is geen pretje. IJzig koud is ook niet ideaal.

Genieten

Zo net voordat je leven drastisch verandert is het belangrijk dat je even helemaal aan jezelf denkt. Kies voor een bestemming waar jij alle dingen waar je dol op bent kan doen. Gek op pasta en pizza? Kies voor Italië. Of ga voor een hotel met een adults-only zwembad. Schreeuwende kinderen ga je namelijk nog genoeg horen in je leven.

Zit een tripje voor de bevalling er niet meer in? Dan kun je nog altijd op honeyboom.

Reageer op artikel:
De perfecte babymoon? Dan let je het best op deze 5 factoren
Sluiten